Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо члана Удружења добровољних давалаца крви Хумано срце

rss

01.08.2014.

Обратио нам се члан Удружења добровољних давалаца крви Хумано срце из Алексинца са молбом да објавимо његово отворено писмо јавности.
Име презиме и функција аутора писма су познати редакцији.

Отворено писмо члана Удружења добровољних давалаца крви Хумано срце

Начелник Одељења за друштвене делатности и општу управу општине Алексинац после неуспелих "кандидатура" за места директора Дома "Младост" и Геронтолошког центра "Јеленац", за која није добио зелено светло и благослов своје СНС партије, домогао"се функције подпредседника у Управном Одбору Црвеног крста. Не размишљајући о сукобу интереса и да као постављено лице у општини никако не може постати члан највишег органа у Црвеном крсту, јер је чињеница да је директни наредбодавац за доделу новчаних средстава организацијама и удружењима, ипак му не пада напамет да  поднесе оставку ни на једну од ових функција.

После бурне седнице Управног Одбора 23. јула, када су чланови Одбора коментарисали наводе из отвореног писма о направилностима, пропустима и нераду секретара Топлице Ђорђевића ПЕКЕ, најавио је и поднео оставку на изборној седници Скупштине 28. јула, као частан и поштен човек, али тек после поновног постављења свог друга који је изузетно допринео "унапређењу" ове некад чувене организације. Оставку је морао поднети ОДМАХ након ПОСТАВЉЕЊА за Начелника, а уколико није био обавештен председник и подпредседник УО су требали писмено или усмено да га о томе обавесте.

У овом "часном и поштеном" послу постављања овог "подобног" секретара, који је за 8 година упропашћавао, приватизовао и готово затворио Црвени крст, помогла су му три представника Мозгова, четири представника Општине и три из Здравственог центра Алексинац.

Кворум му је спасио још један Црногорац, за кога чаршија већ говори да ће бити нови директор Дома у Кулини. По оној црногорској "ја теби-ти мени чоче"! 

Да ли ће ова његова оставка поводом бројних неправилности, о којима се све више говори и износе нови докази, бити једина остаје да се види.

Видећемо шта ће рећи централа Црвеног крста у Београду, која је о свему обавештена и која је по Закону о Црвеном крсту дужна да реагује одмах.

 


# избори Црвени крст Хумано срце неправилности
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима