Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoreno pismo člana Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Humano srce

rss

01.08.2014.

Obratio nam se član Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Humano srce iz Aleksinca sa molbom da objavimo njegovo otvoreno pismo javnosti.
Ime prezime i funkcija autora pisma su poznati redakciji.

Otvoreno pismo člana Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Humano srce

Načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i opštu upravu opštine Aleksinac posle neuspelih "kandidatura" za mesta direktora Doma "Mladost" i Gerontološkog centra "Jelenac", za koja nije dobio zeleno svetlo i blagoslov svoje SNS partije, domogao"se funkcije podpredsednika u Upravnom Odboru Crvenog krsta. Ne razmišljajući o sukobu interesa i da kao postavljeno lice u opštini nikako ne može postati član najvišeg organa u Crvenom krstu, jer je činjenica da je direktni naredbodavac za dodelu novčanih sredstava organizacijama i udruženjima, ipak mu ne pada napamet da  podnese ostavku ni na jednu od ovih funkcija.

Posle burne sednice Upravnog Odbora 23. jula, kada su članovi Odbora komentarisali navode iz otvorenog pisma o napravilnostima, propustima i neradu sekretara Toplice Đorđevića PEKE, najavio je i podneo ostavku na izbornoj sednici Skupštine 28. jula, kao častan i pošten čovek, ali tek posle ponovnog postavljenja svog druga koji je izuzetno doprineo "unapređenju" ove nekad čuvene organizacije. Ostavku je morao podneti ODMAH nakon POSTAVLjENjA za Načelnika, a ukoliko nije bio obavešten predsednik i podpredsednik UO su trebali pismeno ili usmeno da ga o tome obaveste.

U ovom "časnom i poštenom" poslu postavljanja ovog "podobnog" sekretara, koji je za 8 godina upropašćavao, privatizovao i gotovo zatvorio Crveni krst, pomogla su mu tri predstavnika Mozgova, četiri predstavnika Opštine i tri iz Zdravstvenog centra Aleksinac.

Kvorum mu je spasio još jedan Crnogorac, za koga čaršija već govori da će biti novi direktor Doma u Kulini. Po onoj crnogorskoj "ja tebi-ti meni čoče"! 

Da li će ova njegova ostavka povodom brojnih nepravilnosti, o kojima se sve više govori i iznose novi dokazi, biti jedina ostaje da se vidi.

Videćemo šta će reći centrala Crvenog krsta u Beogradu, koja je o svemu obaveštena i koja je po Zakonu o Crvenom krstu dužna da reaguje odmah.

 


# izbori Crveni krst Humano srce nepravilnosti
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima