Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ограда

rss

30.06.2015. Миодраг Тасић

Изгледа да Србија и Балкан нису више најгора подручја за живот.
Судећи по броју азиланата.

Ограда

Наиме, донедавно управо су грађани Србије, Македоније тзв. „Косова“ и Црне Горе предњачили по броју азиланата у Западној Европи и Скандинавији. Шта је то нагнало становнике ових слободних, демократских и напредних држава, са све легитимним и демократским изабраним руководствима да потраже политички азил у Немачкој, Шведској или Аустрији? Азил се добија због националне, верске или политичке угрожености. А колико знамо, у поменутим државама такве дискриминације нема.

И таман се Европа спремала да уведе визе грађанима Србије најпре, а потом можда и Македонцима, Црногорцима и „Косоварима“, кад похрлише неки други азиланти у Европу. Авганистанци, Сиријци, Еритрејци, Пакистанци, невољници из Африке, волшебним путевима преко Турске, Грчке, Македоније, и ево их у Србији. Наравно, ни ти угрожени људи, махом младићи у најбољим годинама, жена и деце врло је мало, вероватно жене у муслиманским државама нису толико угрожене, пошто су добро платили пут у срећну будућност разноразним кријумчарима и криминалцима, нису блесави у Србији да се задрже. У Србији која може да храни пола Европе, ни Срби не могу да се прехране. Циљ је Мађарска. Чим кроче на мађарско тло, одмах траже азил. После ће већ некако даље на север. Немачка је најпожељнија дестинација. Deutschland über alles, -Немачка изнад свега, није парола само Немаца, већ и за убогог Пакистанца, Етиопљанина, Ирачанина...

И шта сада? Мађари су претрпани правим или лажним азилантима. Треба то нахранити, сместити у некакав објекат, лекари да их прегледају, дати им одећу, обућу, обезбедити какву-такву разоноду. За почетак. Потом их чак трајно интегрисати у Мађарско друштво. А ни Мађарска није нешто  пребогата. Мађари, изгледа имају озбиљне политичаре, не судим само по овом питању, и закључили да Србија ништа не чини да спречи азиланте илегално да улазе из Србије у Мађарску. Ко бајаги наше власти жмуре на прилив азиланата и још наводно не спречавају кријумчаре да их пребацују преко мађарске границе. Греше. Наше власти не спречавају азиланте да илегално улазе из Македоније у Србију. А требало би. Ми се нисмо бавили ни српским невољницима из Хрватске, Босне или са Косова, па ћемо овим белосветским. У протеклим ратовима на стотине хиљада наше браће протерано је с простора бивше Југославије. Толике празне куће у Србији, празни станови, викендице, а избеглице су живеле у колективним центрима. Метар квадратни по глави!

Било како било, Мађари наумили да подигну зид на граници са Србијом. Да спрече улазак азиланата. Није баш зид, већ жичана ограда. Четири метра висине. Сад, да ли ће пропустити електричну струју кроз ограду, да ли ће можда поставити минско поље после жице, не знам. Џаба се дури српска власт. Те, није демократски, није европски, мислили смо зидови су срушени. Мислио си, да, али видиш да нису. Да је памети па и ми да смо имали жицу на граници с Албанијом. И минска поља и псе чуваре и камере, наоружане елитне специјалце. Не би терористи из Албаније упадали тако лако у Србију. И не би се десило оно што се десило. Ни сада није на одмет поставити жицу на „административној линији“ с Косовом. Да не упадају шумокрадице, терористи и слични! Шта нас брига ако то Европи не пасује. Тој Европи ни Грчка не пасује, али Грци имају достојанство, понос, имају Сиризу и Ципраса. И усуђујем се да прогнозирам победу Грчке против те фамозне Европе. Многе ће то унесрећити, убеђен сам и неке у Србији, али већина Срба свим срцем навија да Грчка успе у спору с Европом, читај Немачком!

Но, вратимо се ми мађарској огради. Ни Мађари не шљивошу Европу. Поставиће они ограду. Брига их шта Европа о томе мисли. Тек за српско руководство не дају ни пет пара. Мађари најурили ММФ, па ће ситну боранију да зарезују. Не треба их ни осуђивати. Људи бране свој интерес. Исто као и Грци. Камо среће да су и неки други такви. Дакле, Мађарима не требају нови азиланти. И ови што су се већ докопали Мађарске, на врх главе су им. Нешто сматрам да ни нама нису преко потребни. Мало ли је наше беде? Колико видим не отимају се ни азиланти да остану у Србији. Хтели би даље. Рекосмо, пре свега у Немачку. Ако убудуће није могуће преко Мађарске, афрички и азијски азиланти могу из Србије у неке друге државе Европске Уније. Хрватска, Бугарска, Румунија, такође су чланице елитне европске породице. Не треба ни објашњавати азилантима куда води најкраћи пут за Хрватску, потом Словенију, и тако даље. Сазнаће и без нас. А све ове нама суседне земље, рачунајући и Словенију, демократске су, солидарне и хумане, и Србији веома пријатељске и наклоњене. Сигуран сам да ће радо прихватити страдалнике из белог света.

Миодраг Тасић
Миодраг Тасић


# Миодраг Тасић Грчка избеглице Мађарска ограда азиланти мигранти
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима