Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Драган Весић: Наг Хамади и Брђанка

rss

12.05.2019. Драган Весић

Мало тога је у последње време узбуркало алексиначку јавност на друштвеним мрежама (на Фејсбуку) као сеча стабала у главној улици. Много тога је нејасно у овом зеленом еколошком замешатељству: има ли или нема пројектне документације, ко је надлежан, ко је расписао тендер, ко су извођачи и подизвођачи, ко је овластио јавна предузећа да секу дрворед у пешачкој зони?

Фото: архива

Сви перу руке, нико нема појма, нико није издао налог и никоме ништа није јасно. Из општинске управе стиже неко саопштење - чини ми се непотписано (?!) као да нема ни начелника ни њихових надлежних служби - у коме пише да се беспотребно баца "љага" на општину јер није издала налог да се секу стабла: Општинска управа, општинска власт, нико није издао налог - ко је издао налог да се у цик зоре секу стара стабла и замене новим садницама - јавор, буква, липа, врба...

Испада да стабла падају сама од себе. С друге стране освану, ту и тамо, изјаве челника општине да су стабла стара више од седамдесет година, да подижу тротоар и праве проблем око воде и струје, и зато их треба заменити новим, младим садницама. Лакше је размрсити Гордијев него овај алексинацки чвор.

Јел пројектна документација затурена у Наг Хамадију ко цензурисана јеванђеља из књиге Света крв, свети грал или је скривена негде код Брђанке и кад ће она доћи на ред. Јел постоји пројектна документација за Брђанку? Да ли је расписан тендер и изабран извођач радова? Има ли неко појма о било чему?


# Алексинац јавна предузећа Брђанка општинска управа Драган Весић сеча стабала главна улица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима