Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иницијатива за изградњу јавног WC-а

rss

13.02.2014. Душан Остојић

У доба предизборне кампање ће се обећавати све и свашта, можда је то и нормално, али кампања брзо прође, реалност брзо дође.

Иницијатива за изградњу јавног WC-а

После ње остане ђубриште од побацаних летака и одлепљених плаката. Ови избори ће из буџета државе коштати 14 милиона евра.

Свуда, па и у Алексинцу, сви политичари који буду долазили обећаваће нова радна места, борбу против криминала и улагања у пољопривреду. Чим избори прођу од тога неће бити ништа.

Један Алексинчанин, по струци дипломирани инжињер машинства је понудио један реалнији предлог. На Фејсбуку је промовисао занимљиву иницијативу. Иницијатива нема везе са политиком али је јако реална. Наиме Слободан Јанковић је предложио да се у Алексинцу што пре изгради један јавни WC:

"Људи пролазе и долазе у Алексинац, један мали, а за неког велики проблем, који до сада ниједна Алексиначка власт не може да реши, а са оволиким парама које се у задње време појављују у причи на друштвеним мрежама и не би био велики проблем, само мало да се размисли. Једна идеја људима на власт и оним у опозицији, отворите, бре, људи један јавни WC у Алексинцу !!!! Нису потребна велика улагања, кад већ не може неко радно место у производњи нека буде радно место у услугама. Даља објашњења на ову тему би била сувишна."

Ова иницијатива је многима зазвучала шаљиво, али је с друге стране проблем јавног WC-а у Алексинцу реалан. Питање је само колико је реално да се један јавни WC или тоалет изгради.

Можда су реалнија обећања, о новим радним местима, улагањем у пољопривреду и борбу против криминала. Или су та нереална обећања лепша за уво, иако сви знамо да од њих нема ништа. Кад власт не може да изгради један јавни WC, како ли ће онда помоћи да се направи једна нова фабрика?

 

Коментара: 0


# Душан Остојић избори WC тоалет иницијатива Слободан Јанковић
@zubarcina @


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима