Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 54  55  56  57  58  59  60  61 > >>Total: 638  Displaying: 561 - 570

"Чипс за Алексинац"

Аутор: Зорица Миладиновић 30.01.2012.

Ни бирачи нису што су некад били. Ваљда су се зато још док је министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић напуштао Алексинац, где је „открио“ највеће налазиште уљних шкриљаца у Србији и најавио посао века у области енергетике, на нету појавиле духовитости типа: Пристајем да попијем у ТВ дневнику, на екс и уживо, први литар нафте из алексиначких шкриљаца - под условом да га нису исцедили у лабораторији.

Опширније

Коментара: 0

Уљни шкриљци или Подмазивање предизборне кампање?

Пише : Миша Бркић / Нови Магазин 13.01.2012.

Политичари су опет открили нафту, овог пута из уљних шкриљаца, и пустили у оптицај милијарде петродолара, чиме су распламсали слатке новогодишње снове грађана Алексинца и Србије. Као и пред сваке изборе, и овог пута бачена је ‘петарда’ од које су многи помислили да је ватромет. Стручњаци предлажу опрез због опасности по екологију.

Опширније

Коментара: 1

Колико кошта ћирилица?

Никола Танасић 12.01.2012.

Како је најстарији лист сахранио најстарије писмо на Балкану

Опширније

Коментара: 2

Између хлеба и шкриљаца

Горан Нецин 12.01.2012.

Према подацима Службе за запошљавање у Алексинцу, стопа незапослености је у року од годину дана порасла за читавих 6,7 одсто и сада тренутно износи рекордних 40 одсто, што је дупло више од просека у Србији. Међутим, очекује се да ће, када Служба заврши са обрадом свих података, стопа бити и око 50 процената. На сву ову муку Алексинчанима је, праћен помахниталом пропагандом режимских медија у јеку предизборне кампање, стигао и министар животне средине, рударства и просторног планирања,…

Опширније

Коментара: 0

Нафтни шкриљци – економска добит и еколошка пропаст

Жељко Станковић 08.01.2012.

Нафтни шкриљци у Србији нису нова вест. Још шездесетих година прошлог века се прилично причало о томе, али нафтна криза тада још увек није била тема па се због ниске цене нафте осамдесетих година одустаје од идеје. Данас је у свету таква ситуација да је доста држава принуђено да се бави стругањем нафте са дна бурета, односно захватањем резерви на које се некад није ни помишљало – из нафтних шкриљаца и битуменозног песка.

Опширније

Коментара: 0

Има ли ко да брани ћирилицу?

Удружење „Ћирилица“ Београд 06.09.2011.

Искорењивање ћирилице је почело још од саме њене појаве. Римска патријаршија је своју мисионарску делатност почела са ставом да се Библија и хришћанска вера могу проповедати само на јеврејском, грчком и латинском језику и њиховим одговарајућим писмима, а да су сва остала писма – ђаволска дела. Како је римско свештенство ком народу у западној Европи и свету пренело хришћанску веру, тако му је „у пакету“ наметало и латинско писмо.

Опширније

Коментара: 0

Уљни шкриљци и политички интереси

Александар Гвозден 16.08.2011.

Експлоатација уљних шкриљаца нанела би штету животној средини О томе они који ће донети одлуку о експлоатацији најмање брину

Опширније

Коментара: 4

Површинска експлоатација шкриљаца испод Алексинца

06.08.2011.

Овога пута је ствар отишла предалеко, не ради се само о уобичајеној предизборној причи. Ако погледате претходних пар вести видећете да изјаве дају представници владе и министарстава.

Опширније

Коментара: 1

Пут Катун-Липовац - ГОДИНУ ДАНА ПОСЛЕ

Rajic 04.07.2011.

Пре три године напокон започе изградња руинираног пута Катун - Липовац и то са неких 2 пута 2 км/годишње. Тим темпом би пут до Липовца, тј. Манастира Св. Стефан био одрађен за наредних 3-4 године.

Опширније

Коментара: 1

Стигла струја, нема много разлога за славље

Александар Гвозден 28.06.2011.

Иако је екипа Електропривреде Србије успела да обнови покидане везе за снабдевање општине електричном енергијом, а мештани одахнули након четвородневне изолације и живота у мраку, чини се да нема много разлога за славље и опуштање.

Опширније

Коментара: 2

<< < 54  55  56  57  58  59  60  61 > >>Total: 638  Displaying: 561 - 570Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима