Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

И даље без превоза до Рсовца

rss

19.07.2019. Алексинац.нет

Мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози су већ месец дана одсечени од остатка општине од када је Ниш-експрес својевољно одлучио да их остави без линијског превоза.

Фото: архива

У изјави за Алексинац.нет мештани кажу: Тачно је прошло месец дана од када смо одсечени од света, вољом превозника Ниш-експрес. Тачније од 17. јуна немамо аутобуски превоз до града. Принуђени смо да се сналазимо и да пешачимо и по 15 км да би стигли до најближег места повезаног са организованим превозом.

Месец дана је прошло и како Ниш-експрес не одговара на наш позив да обнови линију превоза Алексинац-Рсовац, такође нема ни одговора са образложењем зашто је наведена линија укинута. Местани околних села не могу да користе услуге здравтвене амбуланте у Горњем Крупцу јер немају чиме да дођу до Горњег Крупца.

Ми мештани угрожених села принуђени смо да се обратимо Републичком саобраћајном инспектору, као и надлежном министарству јер је тренутно стање неодрживо.

Да подсетимо од 17. јуна Ниш-експрес је обуставио све линије превоза на релацији Алексинац-Рсовац, као и Ниш-Рсовац, у питању су шест села и око 1200 становника.


# Ниш експрес превоз саобраћај Бели Брег Горњи Крупац Доњи Крупац Алексинац.Нет аутобус Рсовац Преконози Врело
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима