Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешно завршен први Cambridge FCE у Алексинцу

rss

19.07.2021. Анђела Симић

Испитни центар Context организовао је у понедељак, 19. јула, полагање Cambridge FCE испита у просторијама Алексиначке гимназије.

Полазници су махом ученици New Fair Play-а, алексиначке школе енглеског и немачког језика, где се од најмлађих група уче све вештине које се проверавају на овом испиту. Context је током маја у Алексинцу представио овај испит, а заинтересовани су се потом припремали са наставницима и одржали петочасовну симулацију, колико испит и траје.

„Александар Урошевић, директор центра, и ја смо били дистрибутери за English Book. Дуго смо радили по тим уџбеницима и годинама сарађивали с њима. Знамо се преко двадесет година и имамо приватне школе. Нисам очекивала овакав одазив, с обзиром на транутну епидемиолошку ситуацију, међутим то су све наши добри ученици који желе да улажу у своје образовање“, истакла је Зорица Антић, директорка New Fair Play-а, о самом почетку сарадње са Context-ом.  

Матија Јаничић, менаџер испитног центра, подсетио је на значај испита: „У питању су најпризнатији испити на свету, мада то не могу са сигурношћу да тврдим. Кад је у питању енглески језик, засигурно јесу. Признаје их скоро 136 земаља света, преко двадесет пет хиљада институција, не било које, малтене све установе терцијарног образовања у Уједињеном Краљевству. То су сертификати знања, они нису дијагностички, они су реалан показатељ да је неко заиста успео да досегне међународни стандард знања.“

 „Context као испитни центар постоји од 2016. године. Испитни центар је израстао из школе Context која постоји већ 25 година у Ваљеву. Од самог старта, идеја је да испитни центар буде потпуно независно тело које се бави искључиво промоцијом и администрирањем Cambridge Assessment испита. Наш циљ је да испит учинимо доступним свима. Идемо и у много мања места од Алексинца. Настојимо да полагање организујемо у мањим групама, познатој атмосфери, тако да кандидатима буде пријатније полагање. Већина кандидата који ће доћи данас су или студенти или ђаци ове гимназије или су некад били, па им је окружење далеко пријатније. Не условљава боље резултате, али их свакако чини растерећенијим. Школа сама верује Кембриџу као релевантном мерилу, како знања кандидата, тако и успеха рада самих наставника“, додао је Јаничић.

    Иначе, као и сваке године, у школи New Fair Play, током лета се врше интензивне припреме за дочек нових полазника (наравно, и оних који већ похађају ову школу). Рад ће се од септембра одвијати у новоадаптираним  просторијама и уз све потребне епидемиолошке мере заштите. Из ове школе поручују да је учење енглеског и немачког језика лакше, једноставније и забавније са наставницима New Fair Play-а.

Коментара: 0


# Fair Play Анђела Симић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима