Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešno završen prvi Cambridge FCE u Aleksincu

rss

19.07.2021. Anđela Simić

Ispitni centar Context organizovao je u ponedeljak, 19. jula, polaganje Cambridge FCE ispita u prostorijama Aleksinačke gimnazije.

Polaznici su mahom učenici New Fair Play-a, aleksinačke škole engleskog i nemačkog jezika, gde se od najmlađih grupa uče sve veštine koje se proveravaju na ovom ispitu. Context je tokom maja u Aleksincu predstavio ovaj ispit, a zainteresovani su se potom pripremali sa nastavnicima i održali petočasovnu simulaciju, koliko ispit i traje.

„Aleksandar Urošević, direktor centra, i ja smo bili distributeri za English Book. Dugo smo radili po tim udžbenicima i godinama sarađivali s njima. Znamo se preko dvadeset godina i imamo privatne škole. Nisam očekivala ovakav odaziv, s obzirom na tranutnu epidemiološku situaciju, međutim to su sve naši dobri učenici koji žele da ulažu u svoje obrazovanje“, istakla je Zorica Antić, direktorka New Fair Play-a, o samom početku saradnje sa Context-om.  

Matija Janičić, menadžer ispitnog centra, podsetio je na značaj ispita: „U pitanju su najpriznatiji ispiti na svetu, mada to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim. Kad je u pitanju engleski jezik, zasigurno jesu. Priznaje ih skoro 136 zemalja sveta, preko dvadeset pet hiljada institucija, ne bilo koje, maltene sve ustanove tercijarnog obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. To su sertifikati znanja, oni nisu dijagnostički, oni su realan pokazatelj da je neko zaista uspeo da dosegne međunarodni standard znanja.“

 „Context kao ispitni centar postoji od 2016. godine. Ispitni centar je izrastao iz škole Context koja postoji već 25 godina u Valjevu. Od samog starta, ideja je da ispitni centar bude potpuno nezavisno telo koje se bavi isključivo promocijom i administriranjem Cambridge Assessment ispita. Naš cilj je da ispit učinimo dostupnim svima. Idemo i u mnogo manja mesta od Aleksinca. Nastojimo da polaganje organizujemo u manjim grupama, poznatoj atmosferi, tako da kandidatima bude prijatnije polaganje. Većina kandidata koji će doći danas su ili studenti ili đaci ove gimnazije ili su nekad bili, pa im je okruženje daleko prijatnije. Ne uslovljava bolje rezultate, ali ih svakako čini rasterećenijim. Škola sama veruje Kembridžu kao relevantnom merilu, kako znanja kandidata, tako i uspeha rada samih nastavnika“, dodao je Janičić.

    Inače, kao i svake godine, u školi New Fair Play, tokom leta se vrše intenzivne pripreme za doček novih polaznika (naravno, i onih koji već pohađaju ovu školu). Rad će se od septembra odvijati u novoadaptiranim  prostorijama i uz sve potrebne epidemiološke mere zaštite. Iz ove škole poručuju da je učenje engleskog i nemačkog jezika lakše, jednostavnije i zabavnije sa nastavnicima New Fair Play-a.

Komentara: 0


# Fair Play Anđela Simić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima