Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани масовно уче стране језике

rss

04.09.2016. Текст и фото: Душан Стевановић

Све више Алексинчана учи стране језике. Не верујемо да је то због лоше економске ситуације. Јер, свима нама је овде добро, само нећемо то да признамо. Бар, тако нам кажу...

Алексинчани масовно уче стране језике

Вероватно је то и разлог, што све више људи, уписује учење страних језика, углавном енглеског, а од недавно и немачког, у јединој правој школи страних језика Fair Play.

На почетку школске године, обишли смо ову школу с намером да се упознамо са начином рада. Љубазно особље просветних радника, углавном професора енглеског и немачког језика, изашло нам је у сусрет.

Школа Fair Play ради дуже од 10 година. Кроз њене курсеве прошло је више стотина полазника. па је дошло време да они који су, некада, похађали ову школу, сада, предају у њој. Најчешћи полазници су деца од 4 и 5 година који своју едукацију настављају, углавном, до краја средње школе, а има и оних који уписују студије Филологије, односно, страних језика. За почетак учења страних језика, никада није касно.

У последње време све више се јављају полазници старијег узраста, посебно за немачки језик. Наравно, ради се пре свега о медицинском особљу које хрли ка Немачкој јер су, тамо, за исти посао плаћени "само" 11 пута више него овде, а врло често као полазници се јављају и вариоци, кувари, електро инжињери, односно сви они који имају неки занат у рукама или у глави.

С тога је школа Fair Play оранизовала, такозвану, циљану наставу. Шта значи циљана настава ? Школа је припремљена и стручно особље је едуковано да заинтересоване групе обучава у учењу страног језика на конкретним примерима, као што су успостаљање дијагнозе, разговор на конзилијумима и остало. Да саада су полазници немачког језика, у школи Fair Play могли да дођу до нивоа Б1, а у будуће, у колико има заинтересованих група биће организована припремна настава и за полагање нивоа Б2, који је и довољан за одлазак за Немачку.То значи, да сви они који буду желели да уче немачки језик неће више морати да иду у друге градове, где су курсеви знатно скупљи и трошкови превоза већи.

Стога објављујемо и контакте, за све оне који желе да уче стране језике, једине школе такве врсте у Алексинцу: 018 805 668 од 17 до 21h.


# Fair Play школе школа страни језици
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима