Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Промоција едукативног центра "Гнездо Монтесори"

rss

14.02.2016. Саша Марковић Гидра

У просторијама Отиса, у суботу 13 фебруара у поподневним сатима, је извршена промоција едукативног центра за децу од 3 до 6 година, познатијег као гнездо Монтесори.

Промоција едукативног центра "Гнездо Монтесори"

Рад у овом центру се заснива на методима Марије Монесори (1870 – 1952), чувене италијанске лекарке и дечјег педагога чији се образовни методи и данас примењују у многим државама широм света. У нашој земљи ови методи су почели да се примењују у великом обиму у последњих 10 година.

Ову промоцију је отворила Весна Јовановић, оснивач едукативног центра у Алексинцу, а затим је Марија Крстић, педагог – монтесори едукатор, објаснила функционисање монтесори система.

Монтесори педагогија сматра да дете од рођења па до своје шесте године има “упијајући ум” и да ова генијална могућност менталног упијања, омогућава деци да науче матерњи језик, усаврше покрете тела и науче да уче.

Дете узраста од три до шест година пролази кроз процес појаве свести и воље, и самим тим полако постаје самосвесно биће. Применом Монтесори филозофије и Монтесори материјала (посебни дидактички материјали које је развила М.Монтесори и који се користе у едукацији) пружају детету могућности за сакупљањем нових знања и да континуирано развија своју свест.

Едукативни центар “Монтесори гнездо” ће почети са радом у понедељак 15 фебруара, а налази се у улици Станка Милосављевића 19, преко пута школе енглеског језика “Fair Play”, са којом ће и сам ценар имати одређени вид сарадње.

Сви заинтересовани родитељи могу да доведу своје малишане на седмодневно адаптирање, које је потпуно бесплатно, а за детаљне информације могу да се јаве на телефон 061 110 2 880.

Такође, све активности овог ново отвореног Едукативног центра можете пратити на Фејсбук адреси Гнездо Монтесори Алексинац.


# Fair Play школе монтесори дидактички материјали Гнездо Монтесори Весна Јовановић Марија Крстић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима