Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Све више рибокрадица због посних слава

rss

20.12.2015. Бета

Почетак поста и прославе посних слава утицали су и ове године на појаву већег броја рибокрадица на подручју од Алексинца и Ниша, до Куршумлије и Медвеђе, каже рибочувар предузећа "Јужна Морава два".

Све више рибокрадица због посних слава

Према речима директора те фирме Николе Кумановића, само у последњих десетак дана рибочувари су запленили од рибокрадица 50 мрежа.

"Сваког децембра појачамо рад рибочуварске службе и запленимо више мрежа, јер је на терену више покушаја крађе рибе", каже Кумановић.

Према његовим речима, поред сезоне посних слава, на учестале покушаје крађе рибе утичу и ниске температуре. "Преко лета је тешко рибу чувати и транспортовати, а током зиме транспорт рибе није проблем, као ни дуже чување", објашњава Кумановић.

Од почетка године, према Кумановићевим речима, рибочувари предузећа "Јужна Морава два" запленили су и уништили 338 мрежа укупне дужине 7.700 метара.

Поред мрежа заплењене су и уништене и веће количине другог недозвољеног риболовачког прибора.

Кумановић истиче да су рибочувари за протекле две деценије, односно од оснивања предузећа "Јужна Морава два" запленили и уништили више од 300 километара мрежа и бројна недозвољена средства за лов попут подводних пушака, бубњева и црпаца.

За протекле две деценије, додао је Кумановић, легитимисано је више од 300.000 лица, а рибочувари су поднели против рибокрадица око 2.000 прекршајних и кривичних пријава.


# Јужна Морава Никола Кумановић Јужна Морава 2 доо рибочувари славе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима