Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sve više ribokradica zbog posnih slava

rss

20.12.2015. Beta

Početak posta i proslave posnih slava uticali su i ove godine na pojavu većeg broja ribokradica na području od Aleksinca i Niša, do Kuršumlije i Medveđe, kaže ribočuvar preduzeća "Južna Morava dva".

Sve više ribokradica zbog posnih slava

Prema rečima direktora te firme Nikole Kumanovića, samo u poslednjih desetak dana ribočuvari su zaplenili od ribokradica 50 mreža.

"Svakog decembra pojačamo rad ribočuvarske službe i zaplenimo više mreža, jer je na terenu više pokušaja krađe ribe", kaže Kumanović.

Prema njegovim rečima, pored sezone posnih slava, na učestale pokušaje krađe ribe utiču i niske temperature. "Preko leta je teško ribu čuvati i transportovati, a tokom zime transport ribe nije problem, kao ni duže čuvanje", objašnjava Kumanović.

Od početka godine, prema Kumanovićevim rečima, ribočuvari preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili su i uništili 338 mreža ukupne dužine 7.700 metara.

Pored mreža zaplenjene su i uništene i veće količine drugog nedozvoljenog ribolovačkog pribora.

Kumanović ističe da su ribočuvari za protekle dve decenije, odnosno od osnivanja preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili i uništili više od 300 kilometara mreža i brojna nedozvoljena sredstva za lov poput podvodnih pušaka, bubnjeva i crpaca.

Za protekle dve decenije, dodao je Kumanović, legitimisano je više od 300.000 lica, a ribočuvari su podneli protiv ribokradica oko 2.000 prekršajnih i krivičnih prijava.

Komentara: 0


# Južna Morava Nikola Kumanović Južna Morava 2 doo ribočuvari slave
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima