Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неопходна помоћ Међуопштинском савезу слепих и слабовидих

rss

30.06.2017. Вести

Mеђуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих Алексинац окупља слепа и слабовида лица са територија Општине Алексинац и Ражањ. Њима је потребна материјална помоћ, како би могли да фунционишу.

Слађан Миловановић са члановима Савеза

Да је ситуација у Србији посебно тешка, без неког изгледа да ће у скоријој будућности бити боље, примера је на све стране, које би у читав роман могле да стану, ипак посебно забрињава и чињеница да се листу Вести, чак и поједине организације обраћају за помоћ. Чине то јер су немоћне да остваре чак и минимум онога за шта су и основане.

Једна од њих је и међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих Алексинац, која окупља слепа и слабовида лица са територија Општине Алексинац и Ражањ.

Уколико је неко од наших племенитих читалаца у могућности и жели да помогне организацији Слепих и слабовидих из Алексинца, може ступити у контакт са председником Слађаном Миловановић путем телефона на број: 00381 61 67 85 679 и договорити се око начина и доставе помоћи. Адреса је: 7 Јули бб, 18220 Алексинац, Србија.

- Тренутно окупљамо 137 чланова. Иако је ова организација основана 1957. године и од тада до данас непрекидно ради, наше пословање годинама уназад веома је отежано због све теже финансијске ситуације, али и односа државе према оваквим и сличним организацијама.

- Дуги низ година имамо проблема са плаћањем електричне енергије и обезбеђивањем основних средстава која су неопходна за пословање наше организације. На годишњем нивоу одобрено нам је тек нешто више од 2.000 евра по пројекту и то за целокупно пословање.

- Колико је ситуација тешка говори и сама чињеница да смо дуго пословали без компјутера, а интернет конекцију и даље немамо у просторијама организације, јер немамо средства за плаћање месечне претплате, па секретар део посла који завршавамо онлајн обавља од куће са приватног рачунара.

- Зато нам није преостало ништа друго него да молимо све људе добре воље, који су у могућности да нам помогну у обезбеђивању штапова за слепа лица, канцеларијског намештаја (столови, столице...), музичког стуба (полован) за употребу у радионицама и активностима слепих и слабовидих лица, компјутера са пратећом опремом (штампач, скенер...). Заиста, помоћ било које врсте која би користила нашој организацији. Ми ћемо бити презахвални - истакли су из Савеза слепих и слабовидих.

Читаоце подсећамо да смо о овој теми већ писали, али није уродило плодом.

ПОЗИВ ДОНАТОРИМА
Ако желите да се укључите у неку од акција Хуманитарног моста листа Вести, јавите се на мејл адресу: [email protected]. Добићете адресу и број телефона породице којој желите да помогнете и договорити се са њима о начину доставе донације. Информације можете да добијете и од новинара Хуманитарног моста на: +381 11 31 93 771 и +381 11 31 90 924.

Вести online


# хуманост Слађан Миловановић Савез слепих и слабовидих Хуманитарни мост
@VestiOnLine @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима