Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neophodna pomoć Međuopštinskom savezu slepih i slabovidih

rss

30.06.2017. Vesti

Međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih Aleksinac okuplja slepa i slabovida lica sa teritorija Opštine Aleksinac i Ražanj. Njima je potrebna materijalna pomoć, kako bi mogli da funcionišu.

Slađan Milovanović sa članovima Saveza

Da je situacija u Srbiji posebno teška, bez nekog izgleda da će u skorijoj budućnosti biti bolje, primera je na sve strane, koje bi u čitav roman mogle da stanu, ipak posebno zabrinjava i činjenica da se listu Vesti, čak i pojedine organizacije obraćaju za pomoć. Čine to jer su nemoćne da ostvare čak i minimum onoga za šta su i osnovane.

Jedna od njih je i međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih Aleksinac, koja okuplja slepa i slabovida lica sa teritorija Opštine Aleksinac i Ražanj.

Ukoliko je neko od naših plemenitih čitalaca u mogućnosti i želi da pomogne organizaciji Slepih i slabovidih iz Aleksinca, može stupiti u kontakt sa predsednikom Slađanom Milovanović putem telefona na broj: 00381 61 67 85 679 i dogovoriti se oko načina i dostave pomoći. Adresa je: 7 Juli bb, 18220 Aleksinac, Srbija.

- Trenutno okupljamo 137 članova. Iako je ova organizacija osnovana 1957. godine i od tada do danas neprekidno radi, naše poslovanje godinama unazad veoma je otežano zbog sve teže finansijske situacije, ali i odnosa države prema ovakvim i sličnim organizacijama.

- Dugi niz godina imamo problema sa plaćanjem električne energije i obezbeđivanjem osnovnih sredstava koja su neophodna za poslovanje naše organizacije. Na godišnjem nivou odobreno nam je tek nešto više od 2.000 evra po projektu i to za celokupno poslovanje.

- Koliko je situacija teška govori i sama činjenica da smo dugo poslovali bez kompjutera, a internet konekciju i dalje nemamo u prostorijama organizacije, jer nemamo sredstva za plaćanje mesečne pretplate, pa sekretar deo posla koji završavamo onlajn obavlja od kuće sa privatnog računara.

- Zato nam nije preostalo ništa drugo nego da molimo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da nam pomognu u obezbeđivanju štapova za slepa lica, kancelarijskog nameštaja (stolovi, stolice...), muzičkog stuba (polovan) za upotrebu u radionicama i aktivnostima slepih i slabovidih lica, kompjutera sa pratećom opremom (štampač, skener...). Zaista, pomoć bilo koje vrste koja bi koristila našoj organizaciji. Mi ćemo biti prezahvalni - istakli su iz Saveza slepih i slabovidih.

Čitaoce podsećamo da smo o ovoj temi već pisali, ali nije urodilo plodom.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta lista Vesti, javite se na mejl adresu: [email protected]. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti online

Komentara: 0


# humanost Slađan Milovanović Savez slepih i slabovidih Humanitarni most
@VestiOnLine @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima