Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Најромантичнији српски дочек нове године десио се у Алексинцу

rss

01.01.2015. Бранко Јаначковић, Блиц

Када су се казаљке поклопиле у поноћ, изговорили су судбоносно - “да”. Мирољуб Радовић (27) и Марија Радисављевић (22) из Алексинца, крунисали су своју љубав на најромантичнији могући начин – венчањем у новогодишњој ноћи.

Најромантичнији српски дочек нове године десио се у Алексинцу

- Моја изабраница и ја започели смо романсу 4. августа прошле године на мој рођендан а верили смо се 4. марта ове године на њен рођендан. Тражили смо “неутралан” датум за венчање и некако нам се новогодишња ноћ учинила као најбоља. Таман се погодило па је сва родбина дошла у Алексинац због прославе “најлуђе ноћи”, каже Мирољуб, иначе, апсолвент рударства.


Венчање у народним ношњама

Млади пар је 23. новембра добио и принову – сина Василија, тако да ће им протеклих годину дана остати заувек у најлепшем сећању.

Будући да обоје играју у фолколорном ансамблу – КУД Алексинац, где су се и упознали, пред матичара су дошли у народним ношњама.

-Одлучили смо се да се венчамо у народним ношњама. То је ношња из Шумадијскиг краја. Осим нас, младенаца, и кумови су били у ношњама, поверава се Мирољуб.


Марија и Мирољуб са матичарком

Удала се Нигеријка, оженио се Словенац
Матичарка Радица Пешић каже да се 31.децембра 2014.године венчало 10 парова у Алексинцу, што је до сада незабележено. Занимљиво је да је судбоносно „да“ изговорила једна Нигеријка која је засновала брак са Алексинчанином, као и један Словенац који је оженио Алексинчанку.

Матичарки Радици Пешић из Алекинца, ово је друго “новогодишње” венчање у каријери.

- Ово је најлепши начин на који завршавамо једну и почињемо наредну годину. Када су пре месец дана дошли да пријаве бебу, повела се прича о венчању па сам у шали поменула да буде за Нову годину. Ми смо пре две године, за дочек 2012.године имали прво новогодишње венчање након којег смо желели да то постане традиција. Међутим, претпрошле и прошле године није било заинтересованих. Надамо се да ће након овога, традиција бити настављена, каже матичарка Радица Пешић.

Након венчања, шампањца и торте, начелник општинске управе Дејан Милошевић уручио је сатове младенцима, дар општине Алексинац.


# Дејан Милошевић општина КУД Алексинац венчање младенци Радица Пешић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима