Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Романтични дочек: Венчали се тачно у поноћ (видео)

rss

01.01.2016. Блиц, РТС

Најромантичнији дочек Нове године поново се догодио у Алексинцу, где су, тачно у поноћ, судбоносно "да" пред матичарем изговорили Милош Вељковић (30) и Наташа Васиљевић (27) из Алексинца.

Романтични дочек: Венчали се тачно у поноћ (видео)

Ово је треће поноћно венчање у протекле четири године у Алексинцу што овој варошици на југу Србије даје посебан печат препознатљивости.

Посебан куриозитет ове лепе приче јесте и то да млада уопште није знала да ће се венчати у току дочека "најлуђе ноћи".

- Живимо у ванбрачној заједници осам година и имамо две ћеркице од 6 и 3,5 година.

Нисмо венчани иако нам је то била велика жеља, али је увек нешто искрсло као разлог.

Углавном сам ја одлагао ту одлуку, јер нисмо имали новца, или пак због мог посла нисмо били у могућности. Радим као кувар па практично последњих осам година. нисмо могли да будемо заједно за Нову годину јер сам увек радио, па сам желео мало и на овај начин да се искупим, прича Милош, који тренутно ради као кувар у једном реномираном хотелу у Алексинцу.

Како би Наташу извео пред матичара, он је смислио следећи план: Испричао јој је да жели да је доведе на дочек Нове године у хотел у којем ради као кувар, и да је потребно да се нађу испред зграде општине у Алексинцу како би одатле кренули на прославу. Он је у 23.30 часова изашао са посла да је сачека, а она ништа није посумњала.

- Још не могу да поверујем шта се десило. Ни на крај памети ми није било да ћемо се венчати тачно у поноћ, у току дочека Нове године. Кренули смо наводно на прославу, моја сестра, мој друг и ја. Није ми било сумњиво то што се налазимо испред општине у Алексинцу, јер сам знала да је гужва у центру. Када смо ушли у зграду општине, више нисам била при себи. Било је прелепо, баш ме је изненадио. Имали смо најбољи и најромантичнији новогодишњи дочек. Присуствовале су и наше ћерке. Сви су знали за план осим мене, каже Наташа, која се од ноћас презива Вељковић.

Радица Пешић са младенцима Фото: Радио Алексинац

Младенце је венчала матичар Радица Пешић, која је главни "кривац" за поноћна венчања у Алексинцу.

- Када сам 2013. организовала прво венчање за дочек Нове године, жеља ми је била да Алексинац буде препознатљив по томе. Имали смо паузу 2014. а за дочек 2015. и 2016. имали смо поноћна венчања. Прошла 2015.година, после новогодишњег венчања, била је рекордна јер смо склопили 184 бракова. Желимо да у 2016.години оборимо так рекорд и да сваке наредне године буде све више бракова а самим тим и више деце. Имамо у томе подршку матичне службе и општине Алексинац, каже Пешићева, која већ трећу деценију венчава Алексинчане.

Венчању је у име локалне смоуправе присуствовао начелник општинске управе Дејан Милошевић који је младенце даривао сатовима. Општина је за ову свечану прилику обезбедила шампањац и торту, како би свечаност била комплетна.

Прилог РТС:


# Дејан Милошевић Алексинац општина Радио Алексинац Нова година венчање Радица Пешић Милош Вељковић Наташа Васиљевић матичар
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима