Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Najromantičniji srpski doček nove godine desio se u Aleksincu

rss

01.01.2015. Branko Janačković, Blic

Kada su se kazaljke poklopile u ponoć, izgovorili su sudbonosno - “da”. Miroljub Radović (27) i Marija Radisavljević (22) iz Aleksinca, krunisali su svoju ljubav na najromantičniji mogući način – venčanjem u novogodišnjoj noći.

Najromantičniji srpski doček nove godine desio se u Aleksincu

- Moja izabranica i ja započeli smo romansu 4. avgusta prošle godine na moj rođendan a verili smo se 4. marta ove godine na njen rođendan. Tražili smo “neutralan” datum za venčanje i nekako nam se novogodišnja noć učinila kao najbolja. Taman se pogodilo pa je sva rodbina došla u Aleksinac zbog proslave “najluđe noći”, kaže Miroljub, inače, apsolvent rudarstva.


Venčanje u narodnim nošnjama

Mladi par je 23. novembra dobio i prinovu – sina Vasilija, tako da će im proteklih godinu dana ostati zauvek u najlepšem sećanju.

Budući da oboje igraju u folkolornom ansamblu – KUD Aleksinac, gde su se i upoznali, pred matičara su došli u narodnim nošnjama.

-Odlučili smo se da se venčamo u narodnim nošnjama. To je nošnja iz Šumadijskig kraja. Osim nas, mladenaca, i kumovi su bili u nošnjama, poverava se Miroljub.


Marija i Miroljub sa matičarkom

Udala se Nigerijka, oženio se Slovenac
Matičarka Radica Pešić kaže da se 31.decembra 2014.godine venčalo 10 parova u Aleksincu, što je do sada nezabeleženo. Zanimljivo je da je sudbonosno „da“ izgovorila jedna Nigerijka koja je zasnovala brak sa Aleksinčaninom, kao i jedan Slovenac koji je oženio Aleksinčanku.

Matičarki Radici Pešić iz Alekinca, ovo je drugo “novogodišnje” venčanje u karijeri.

- Ovo je najlepši način na koji završavamo jednu i počinjemo narednu godinu. Kada su pre mesec dana došli da prijave bebu, povela se priča o venčanju pa sam u šali pomenula da bude za Novu godinu. Mi smo pre dve godine, za doček 2012.godine imali prvo novogodišnje venčanje nakon kojeg smo želeli da to postane tradicija. Međutim, pretprošle i prošle godine nije bilo zainteresovanih. Nadamo se da će nakon ovoga, tradicija biti nastavljena, kaže matičarka Radica Pešić.

Nakon venčanja, šampanjca i torte, načelnik opštinske uprave Dejan Milošević uručio je satove mladencima, dar opštine Aleksinac.


# Dejan Milošević opština KUD Aleksinac venčanje mladenci Radica Pešić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima