Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки центар за социјални рад покреће услугу "помоћ у кући"

rss

22.06.2016. Душан Стевановић

У оквиру пројекта “Смањење друштвене искључености у руралним областима кроз одрживу услугу помоћ у кући” који се реализује у општинама Алексинац и Ражањ, а који је финансиран од стране ЕУ, у периоду од 7-9. јуна шест будућих неговатељица које ће радити на услузи помоћ у кући је прошло практичну обуку у Ваљеву.

Алексиначки центар за социјални рад покреће услугу "помоћ у кући"

Током три дана обуке, неговатељице из Алексинца и Ражња су заједно са Каритасовим неговатељицама из Ваљева, које имају вишегодишње искуство, заједно обилазиле старије особе - кориснике услуге помоћ у кући. На тај начин су имале прилику да стекну додатни увид у рад на терену и упознају се са специфичним проблемима различитих циљних група.

Учеснице обуке су се изјасниле да су им пружене информације обогатиле досадашње искуство, и дале добру основу за квалитетније обављање послова помоћи у кући, јер је обука заснована на практичним вежбама за решавање проблемских ситуација у конкретним животним условима.

Неговатељице су ову прилику искористиле и да се упознају са осталим социјалним пројектима које реализује Каритас Ваљево али и за дружење са колегама.

Почетак рада неговатељица на територији општина Алексинац и Ражањ планиран је за 21. јун.

Пројекат који се реализује у Ражњу и Алексинцу део је ширег пројекта “Европска подршка инклузивном друштву”, који Европска унија финансира са 5,4 милиона евра и који има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост угрожених група у Србији као што су старија лица, деца, припадници мањина укључујући  Роме и Ромкиње и други.

ЕУ је кроз пројекат бесповратно доделила 4,3 милиона евра у виду 28 грантова ,  који ће се реализовати у 36 градова и општина у Србији до краја 2017. Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације, образовне установе и јавна предузећа, ће повећати обим и квалитет услуга на локалу у области  социјалне  и здравствене заштите, становања, образовања и запошљавања и тиме ојачати друштвену укљученост угрожених група.

Пројекат спроводи Делегације Европске уније у Републици Србији (www.europa.rs) у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (www.minrzs.gov.rs).

Коментара: 3


# општина Центар за социјални рад јавна предузећа Ражањ удружења грађана Ваљево помоћ у кући
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+18) (-5)

  Zoran 23.06.2016.
  Volim kada me savetuju socijalne radnice čiji se brak raspada a muževi su najveći švaleri u Aleksincu. Volim kada me socijalne radnice savetuju čija su deca narkomani, kriminalci i siledžije. Volim kada me socijalne radnice savetuju dok imaju ljubavnika. Mnogo volim....

 • (+5) (-0)

  Osuda šire društvene zajednce ne sme izostati... 27.06.2016.
  Da li je tačno što ovaj gospodin komentariše? Ako je to zaista tačno onda je to za svaku osudu. Ličnog sam mišljenja da ne može čovek koji ima putera na glavi da se stara o licima koji su u stanju socijalne potrebe i u problemu.To je recimo kao da se svešteno rukopoloženo liice švaleriše a priča o braku kao instituciji?! Molim lepo,ako je ovo tačno,što se pominje,, to je veća bruka nego kad u nekoj zemlji,u belome svetu,predsednik,ministar i visoki državni činovnici kupe diplome i predstavljaju se nekakvim akademsikm gradjanima a tri knjige u životu pročitali nisu.Svašta...Ko bi reko da ima ovakvih anomalija u zemlji Srbiji?!Ako je i pola od ovoga tačno to je za svaku osudu. ...hm...Jesmo li mi licemerni postali nakon bombardovanja ili smo i ranije bili samo smo se krili?!

 • (+2) (-0)

  pa pogledajte ko je tamo sve zapos. 30.06.2016.
  Primljeno je u toj sluzbi sve i svasta...
  Piju,svalerisu se...provode,samo ne rade ono za sta su placeni.
  Jos tuznije je kada vidim pojedine vaspitace,ili kako ih vec zovu,kako brinu o deci iz Kuline,pa pogledajte ko ih seta gradom? Tj.setaju se one,vrte ......i takve ce brinuti o nekome???? Boze pomozi...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима