Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радно време тржних центара и угоститеља до 20 сати

rss

26.12.2020.

Тржни центри, угоститељи и услужне делатности радиће и током викенда до 20 сати, као што је било и радним данима ове недеље, званично је саопштено на конференцији за медије Кризног штаба. Како је речено, радње ће бити отворене како би грађани могли да купе поклоне и потрепштине за предстојеће празнике и тиме избегло стварање гужви радним данима и уочи Нове године.

Фото: архива

Према речима епидемиолога Бранислава Тиодоровића, медицински део Кризног штаба је при становишту да не може бити никаквог попуштања мера, али идеју да се мере попусте за викенд сматра оправданом.

Дакле, ми смо овог тренутка разговарали о томе која је објективна оправданост и реална ситуација да можда викенд буде опуштенији и да се становништво снадбе и обезбеди одређене услуге за Нову годину. Ипак нам је зато оправдана идеја да овај викенд искористимо у смислу да се ради до 20 сати у тржним центрима и осталим објектима продајног типа, да би се на тај начин омогућило мање притиска на куповину и више обезбеђеног времена да се то може реализовати - рекао је Тиодоровић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, Тиодоровић каже да је она и даље озбиљна и тешка, посебно у великим ковид болницама и клиничким центрима.

Могуће је да имамо једну благу тенденцију пада броја оболелих, али је ово један корак напред, два назад. Здравствени систем је пренапрегнут, а становништво на ивици стрпљења. Морамо наћи снаге да сви заједно у наредним данима и месецима будемо спремни да спроводимо мере у потпуности да би на тај начин успели да обезбедимо колективни имунитет - додао је Тиодоровић.

Говорећи о дочеку Нове године и аранжманима кој су поједини угоститељски објекти почели да продају Тидоровић је рекао да таква одлука не постоји и да је став медицинског дела Кризног штаба да неће бити донета одлука у попуштању мера, те да неће бити дочека на организован начин.

О томе ћемо причати у понедељак, али ја сам сигуран да ту неће бити позитивне одлуке. Потпуно је јасно да и на отвореном простору, чак и ако се поштују мере важи правило 5 особа на окупу - рекао је Тиодоровић.

Подсетимо, дан раније Тиодоровић је рекао да полицијски час за празнике није потребан ако се поштују мере.

Извор


# Бранислав Тиодоровић коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима