Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radno vreme tržnih centara i ugostitelja do 20 sati

rss

26.12.2020.

Tržni centri, ugostitelji i uslužne delatnosti radiće i tokom vikenda do 20 sati, kao što je bilo i radnim danima ove nedelje, zvanično je saopšteno na konferenciji za medije Kriznog štaba. Kako je rečeno, radnje će biti otvorene kako bi građani mogli da kupe poklone i potrepštine za predstojeće praznike i time izbeglo stvaranje gužvi radnim danima i uoči Nove godine.

Foto: arhiva

Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, medicinski deo Kriznog štaba je pri stanovištu da ne može biti nikakvog popuštanja mera, ali ideju da se mere popuste za vikend smatra opravdanom.

Dakle, mi smo ovog trenutka razgovarali o tome koja je objektivna opravdanost i realna situacija da možda vikend bude opušteniji i da se stanovništvo snadbe i obezbedi određene usluge za Novu godinu. Ipak nam je zato opravdana ideja da ovaj vikend iskoristimo u smislu da se radi do 20 sati u tržnim centrima i ostalim objektima prodajnog tipa, da bi se na taj način omogućilo manje pritiska na kupovinu i više obezbeđenog vremena da se to može realizovati - rekao je Tiodorović.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Tiodorović kaže da je ona i dalje ozbiljna i teška, posebno u velikim kovid bolnicama i kliničkim centrima.

Moguće je da imamo jednu blagu tendenciju pada broja obolelih, ali je ovo jedan korak napred, dva nazad. Zdravstveni sistem je prenapregnut, a stanovništvo na ivici strpljenja. Moramo naći snage da svi zajedno u narednim danima i mesecima budemo spremni da sprovodimo mere u potpunosti da bi na taj način uspeli da obezbedimo kolektivni imunitet - dodao je Tiodorović.

Govoreći o dočeku Nove godine i aranžmanima koj su pojedini ugostiteljski objekti počeli da prodaju Tidorović je rekao da takva odluka ne postoji i da je stav medicinskog dela Kriznog štaba da neće biti doneta odluka u popuštanju mera, te da neće biti dočeka na organizovan način.

O tome ćemo pričati u ponedeljak, ali ja sam siguran da tu neće biti pozitivne odluke. Potpuno je jasno da i na otvorenom prostoru, čak i ako se poštuju mere važi pravilo 5 osoba na okupu - rekao je Tiodorović.

Podsetimo, dan ranije Tiodorović je rekao da policijski čas za praznike nije potreban ako se poštuju mere.

Izvor

Komentara: 0


# Branislav Tiodorović koronavirus
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima