Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прво место за Андрију Живадиновића на републичком такмичењу "Мислиша 2015"

rss

22.04.2015. Портал школа општине Алексинац

Млади математичар Андрија Живадиновић, из ОШ „Вук Караџић“, освојио је прво место на републичком такмичењу "Мислиша 2015", са максималним бројем поена

Прво место за Андрију Живадиновића на републичком такмичењу "Мислиша 2015"

На републичком такмичењу „Мислиша“ које организује Друштво математичара „Архимедес“ из Београда, а које је одржано 19. априла 2015. године у Београду, ученик четвртог разреда Андрија Живадиновић из ОШ „Вук Караџић“ Житковац (учитељица Соња Митровић) освојио је прво место са максималним бројем поена.

На ово републичко такмичење пласирали су се само ученици који су на основном нивоу имали резултат од максималних 100 поена, а таквих је у целој Србији било 49, од укупно 9779 учесника.

Подсећамо на још неке успехе овог ученика у претходном периоду.

На окружном такмичењу из математике у организацији Министарства просвете, које је одржано у Нишу 28. марта 2015. године, освојио је прво место са максималних 100 поена у конкуренцији 146 ученика из целог Нишавског округа, једини из општине Алексинац.

На међународном такмичењу „Кенгур без граница“, у организацији Друштва математичара Србије, које је одржано 19. марта 2015. године,  по броју бодова био је 44. на ранг листи, од 3745 учесника, и добио Похвалу.

На републичкој смотри читалаштва „Читалићи 2015“ на коме је учествовало 119 ученика четвртог разреда основних школа, освојио је 8. место у укупном пласману.

 


# Житковац Вук Караџић ОШ школа награда Андрија Живадиновић Соња Митровић Вук Караџић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима