Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лазар Пешић из Житковца победио на међународном такмичењу

rss

16.10.2018.

Победа Лазара Пешића, ученика Основне школе из Житковца, на такмичењу у Штипу. За успехе заслужан ментор и наставник информатике Милан Динић

Фото Д. Динић

На међународном фестивалу креативних едукативних филмова (КРЕФ), Лазар Пешић је као ученик Основне школе "Вук Караџић" из Житковца, код Алексинца, освојио прву награду у категорији Minecraft-Scratch. Финални део овог престижног фестивала ове године је одржан у Штипу, у Македонији, на Универзитету "Гоце Делчев". Лазар је одушевио својом игрицом путем које се, наводи, упознају зграде у Алексинцу које су споменици културе.

Ученици ове школе су и ранијих година били учесници истог такмичења, а од прошле године освајају прве награде. За успехе младих информатичара заслужан је њихов ментор и наставник информатике Милан Динић.

- Ово је такмичење за мене имало посебан значај, јер сам на почетку прошле школске године, када смо се пријављивали за ово престижно међународно такмичење, био наставник информатике, а на финалном делу овог фестивала сам представљао нашу школу и као њен директор. Иако је Лазар сада ученик Алексиначке гимназије, наставићемо сарадњу кроз припремање ученика наше школе за ово такмичење у наредном периоду - каже Динић.

Двоструки добитник награде КРЕФ-а, јер је и прошле године освојио прво место у истој категорији, каже да игрица коју је направио захтева много креативности и знања да би се дошло до коначног резултата.

- Није ми било тешко да поновим успех од прошле године, јер сам имао помоћ и несебичну подршку мог ментора, наставника Милана Динића. Још бих искористио прилику да позовем младе да ми се придруже на мом "Јутјуб" каналу на ком дајем корисне савете у вези са игрицом Minecraft - каже Лазар Пешић.

Извор: Вечерње Новости, аутор: Д. Алихоџић

Коментара: 0


# Житковац Вук Караџић ОШ Милан Динић школе фестивал Вечерње новости Вук Караџић Лазар Пешић Штип
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима