Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prvo mesto za Andriju Živadinovića na republičkom takmičenju "Misliša 2015"

rss

22.04.2015. Portal škola opštine Aleksinac

Mladi matematičar Andrija Živadinović, iz OŠ „Vuk Karadžić“, osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju "Misliša 2015", sa maksimalnim brojem poena

Prvo mesto za Andriju Živadinovića na republičkom takmičenju "Misliša 2015"

Na republičkom takmičenju „Misliša“ koje organizuje Društvo matematičara „Arhimedes“ iz Beograda, a koje je održano 19. aprila 2015. godine u Beogradu, učenik četvrtog razreda Andrija Živadinović iz OŠ „Vuk Karadžić“ Žitkovac (učiteljica Sonja Mitrović) osvojio je prvo mesto sa maksimalnim brojem poena.

Na ovo republičko takmičenje plasirali su se samo učenici koji su na osnovnom nivou imali rezultat od maksimalnih 100 poena, a takvih je u celoj Srbiji bilo 49, od ukupno 9779 učesnika.

Podsećamo na još neke uspehe ovog učenika u prethodnom periodu.

Na okružnom takmičenju iz matematike u organizaciji Ministarstva prosvete, koje je održano u Nišu 28. marta 2015. godine, osvojio je prvo mesto sa maksimalnih 100 poena u konkurenciji 146 učenika iz celog Nišavskog okruga, jedini iz opštine Aleksinac.

Na međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“, u organizaciji Društva matematičara Srbije, koje je održano 19. marta 2015. godine,  po broju bodova bio je 44. na rang listi, od 3745 učesnika, i dobio Pohvalu.

Na republičkoj smotri čitalaštva „Čitalići 2015“ na kome je učestvovalo 119 učenika četvrtog razreda osnovnih škola, osvojio je 8. mesto u ukupnom plasmanu.

 


# Žitkovac Vuk Karadžić OŠ škola nagrada Andrija Živadinović Sonja Mitrović Vuk Karadžić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima