Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstavnici tutinskog Doma posetili Dom Kulina

rss

26.09.2018. SANA – Enver Đondić

U cilju jačanja saradnje i razmjene iskustava delegacija Doma za lica mentalno ometena u razvoju iz Tutina je posetila Dom za smještaj odraslih lica u Kulini

Predstavnici tutinskog Doma posetili Dom Kulina

U kvalitetan rad i zapažene rezultate direktora gospodina Vojkana Stanojevića i njegovog tima, uverili su se kolege iz Tutina, direktor Omer Đondić, defektolog Semir Jakupović, radni terapeut Mensur Kačapor i negovatelj Hajrudin Mecinović.

Dom Kulina se nalazi na 25 km od Aleksinca i predstavlja socijalnu ustanovu koja je vrlo slična tutinskom Domu. Naime, ovaj dom ima na smeštaju oko 310 punoletnih korisnika sa najtežim mentalnim i telesnim poremećajima u razvoju i ima upošljenih oko 200 radnika. Dom Kulina je osnovan 1953. godine.

Direktor Stanojević je gostima pokazao sav prostorni i tehnički kapacitet Doma Kulina, poljoprivrednu ekonomiju i određene objekte u izgradnji. Valja spomenuti optimizam i raspoloženje svih uposlenih u ovoj ustanovi iako imaju vrlo težak i zahtjevan posao-voditi brigu o teško oboljelim osobama.

Direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju iz Tutina Omer Đondić je zahvalio kolegama na gostoprimstvu i pozvao predstavnike Doma Kulina da ubrzo posete Dom u Tutinu i nastave saradnju i prijateljski odnos ove dve ustanove. Đondić je dobio poziv da prisustvuje manifestaciji “Kulinsko leto” koja će se održati u oktobru tekuće godine. Manifestacija će predstaviti 65 godina rada Doma Kulina, a prisustvo su potvrdili i predstavnici resornog Ministarstva kao i mnogih Domova i socijalnih ustanova u Srbiji.

Sandžak pres


# Kulina Vojkan Stanojević Dom Kulina Tutin
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima