Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Инфраструктурни радови у Тешици

rss

28.10.2015. Општина Алексинац

Руководство општине Алексинац, са председником Општине Ненадом Станковићем на челу, обишло је недавно завршене и актуелне инфраструктурне радове у Тешици.

Инфраструктурни радови у Тешици

Делегација је најпре обишла реконструисан мост на реци Турији. Реконструкција је подразумевала санирање оштећеног стуба у основи, санацију коловоза на мосту, али и проширење моста и додавање пешачких стаза, тако да је сада омогућено неометано одвијање друмског и пешачког саобраћаја у оба смера. Поред радова на самом мосту, ова инвестиција вредна 7,4 милиона динара, подразумевала је и асфалтирање прилаза мосту у дужини од 100 метара. Радове на реконструкцији моста извеле су фирме Аксел из Доње Вржине и АБМ Путоградња из Мрамора.

Мост на реци Турији

Поред реконструкције моста на Турији, недавно су завршени и радови на изградњи примарног водовода од Тешице до Дражевца, у дужини од 5 км, чиме су се стекли услови да од следеће године почне изградња секундарне водоводне мреже у Дражевцу. Вредност радова износила је 12,7 милиона динара, а саме радове извела је фирма Пословност из Ниша. Драгослав Живадиновић, директор ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац, каже да је пројекат изградње секундарне водоводне мреже у Дражевцу већ урађен и да су обезбеђене све сагласности за извођење радова. Он је додао да ће цена прикључка за индивидуална домаћинства зависити од самог броја пријављених домаћинстава, и да ће, као и у осталим случајевима, бити омогућено одложено плаћање у 24 месечне рате.

Мост на Јужној Морави

Делегација је обишла и још увек актуелне радове на санацији коловоза, са изградњом атмосферске канализације, на локалном путу Тешица - Велики Дреновац, од центра Тешице до моста на Турији. Вредност радова је 25 милиона динара, извођачи радова су предузећа АБМ Путоградња из Мрамора и Пословност из Ниша, а завршетак радова очекује се до краја новембра. Финасирање радова на санацији коловоза и изградњи атмосферске канализације обезбеђено је из средстава Министарства привреде Републике Србије, са уделом од 90% од укупне вредности радова, док је преосталих 10% учешће општине Алексинац.

Председник општине Ненад Станковић

„Општина Алексинац издваја значајна средства за изградњу инфраструктуре, што показује и чињеница да су сви недавни радови, осим пута у Тешици, финансирани из буџета Општине. Ове године чак 85% планираних инвестиција Дирекције је остварено, што је, у поређењу са претходним годинама, веома добар резултат. Радови у Мозгову, Љубешу, Грејачу и Тешици, заједно са актуелном реконструкцијом и изградњом атмосферске канализације у улици Душана Тривунца у Алексинцу, чине ову годину изузетно успешном у погледу инфраструктурне изградње“ - истакао је председник општине Алексинац Ненад Станковић.

 


# председник општине Драгослав Живадиновић Тешица саобраћај Дирекција Ненад Станковић радови Велики Дреновац Душана Тривунца
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима