Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новогодишња симфонија у Алексинцу за помоћ болесном трогодишњаку

rss

25.12.2019. Јужне вести

Хор и оркестар Факултета уметности из Ниша, као и дечији и омладински хор Центра за културу у Алексинцу одржаће новогодишњи хуманитарни концерт у четвртак, 26. децембра у великој сали алексиначког Дома културе. Посетиоци неће куповати карте, већ остављати новац који ће бити усмерен за помоћ у лечењу 3-годишњег Романа Шаренца.

Новогодишња симфонија у Алексинцу за помоћ болесном трогодишњаку

На концерту "Новогодишња симфонија играчака" наступиће, како кажу организатори, музичку чаролију употпуниће глумци, а на сцени се очекује и до 60 извођача истовремено.

Овај наступ поклон је уметника Роману Шаренцу, дечаку из Алексинца који је због тога што је током порођаја дуго био без кисеоника задобио је оштећење мозга, са чијим се последицама и даље бори. Уместо куповине карата, у холу Дома културе биће постављене кутије и сав прикупљени новац биће помоћ за његово лечење.

Највећи проблем је што Роман нема рефлексе гутања и сисања, већ га хране преко стомака, сонде и уз помоћ шприцева.

С обзиром на то да дете не гута, родитељи су били приморани да набаве медицински аспиратор без којег би му живот био угрожен. Због честе аспирације уста и носа, као и због специфичне исхране и рефлукса, неопходни су му нега и наџор 24х дневно. Роман свакодневно интензивно вежба са терапеутима и родитељима од шестог месеца живота - наводе из фондације Буди хуман.

Како би могао да иде на логопедске третмане и интензивне физикалне рехабилитације, његовим родитељима потребна је новчана помоћ.

Како би се прикупио новац за лечење малог Романа отворен је СМС сервис, па они који желе могу помоћи слањем поруке са садржајем 485, на број 3030. Такође, доступни су и динарски (160-503236-76) и девизни рачун (00-540-0002652.5), као и линк е-донирај.


# Центар за културу и уметност концерт
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима