Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ниш експрес само делимично вратио линије на траси до Рсовца

rss

05.11.2019. Алексинац.нет

Током лета писали смо о проблему са којем су се суочавали мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози, почетком школске године превозник Ниш експрес је вратио само неке од линија које спајају та села са остатком општине.

Фото: архива

Принуђени смо опет да вам се обратимо да објавите наш револт понашањем Ниш експреса као јединог превозника на територији наше Општине. Укидањем целокупног јавног превоза на релацији Алексинац-Рсовац у току лета, тачније три месеца, ми смо остали одсечени од остатка света. Апел надлежнима, као и интересовање медија, није дао никакве резултате.

Обећано нам је да ће се пређашњи ред вожње вратити са почетком школске године. На инсистирање општинске управе да се обећање Ниш експреса одржи испуњено је обећање само делимично. Тачније са почетком школске године враћени су само школски поласци на наведеној релацији, а дугогодишњи полазак за превоз радника у оба смера није поново успостављен. Да буде још горе Ниш експрес и даље на тој линији продаје месечне карте за раднички превоз, а превоза нема.

Тако да радници који путују на релацији Бели Брег-Алексинац или Дражевац-Алексинац немају могућности на време стигну на посао, нити да се врате са посла, без обзира на купљену месечну карту. - кажу забринути мештани.

Ниш експрес има монопол на приградске линије у нашој Општини и овакво њихово понашање може да спречи само конкуренција. Други проблем су таксисти који такође раде на тим линијама. Како овај проблем траје већ доста дуго, а испаштају само грађани можемо да се надамо да ће надлежне службе да реагују.


# Ниш експрес Дражевац Бели Брег Горњи Крупац Доњи Крупац Рсовац Преконози Врело
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима