Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Милиони из општинског буџета за медије и удружења

rss

09.07.2021. Н1 / Бирн

Балканска истраживачка мрежа Србије (БИРН), у партнерству са Грађанским иницијативама и тимом истраживача из 15 локалних организација цивилног друштва, објавила је до сада најобимнију базу јавних конкурса у секторима медија, културе и уметности, организација цивилног друштва и омладине.

Фото: Бирн

У бази, која је настала у оквиру пројекта „Јавно о јавним конкурсима“, налазе се подаци о томе како је потрошено преко 45 милиона евра на 12.897 пројеката током 2019. и 2020. године, које је финансирала 161 локална самоуправа у 836 јавних конкурса.

Што се тиче Алексинца на разне пројекте на конкурсу за суфинансирање пројеката из буџета Општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисањаје потрошено преко 10 милиона динара само у 2019. години. У добијеним конкурсима предњачи Друштво за информисање Ал Пресс - Алексинац, као и медији у оквиру Belle Amie телевизије.

Из буџета општине Алексинац такође су средства добили и ловачка удружења, Добровољно ватрогасно друштво, Удружење произвођача јагода, Друштво воденичара, као и многа друга удружења.

Комплетан списак погледајте овде.

Извор


# медији извештавање Телевизија Н1 Бирн
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима