Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Milioni iz opštinskog budžeta za medije i udruženja

rss

09.07.2021. N1 / Birn

Balkanska istraživačka mreža Srbije (BIRN), u partnerstvu sa Građanskim inicijativama i timom istraživača iz 15 lokalnih organizacija civilnog društva, objavila je do sada najobimniju bazu javnih konkursa u sektorima medija, kulture i umetnosti, organizacija civilnog društva i omladine.

Foto: Birn

U bazi, koja je nastala u okviru projekta „Javno o javnim konkursima“, nalaze se podaci o tome kako je potrošeno preko 45 miliona evra na 12.897 projekata tokom 2019. i 2020. godine, koje je finansirala 161 lokalna samouprava u 836 javnih konkursa.

Što se tiče Aleksinca na razne projekte na konkursu za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Aleksinac radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanjaje potrošeno preko 10 miliona dinara samo u 2019. godini. U dobijenim konkursima prednjači Društvo za informisanje Al Press - Aleksinac, kao i mediji u okviru Belle Amie televizije.

Iz budžeta opštine Aleksinac takođe su sredstva dobili i lovačka udruženja, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Udruženje proizvođača jagoda, Društvo vodeničara, kao i mnoga druga udruženja.

Kompletan spisak pogledajte ovde.

Izvor


# mediji izveštavanje Televizija N1 Birn
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima