Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Председник општине: 90 радница вишак, неће бити нових отпуштања у Грамеру

rss

17.08.2021. Н1 / Бета

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић потврдио је да је 90 радница фабрике "Грамер" добило отказ као технолошки вишак, али је демантовао наводе да ће до краја године још 400 радница у тој фабрици остати без посла.

Фото: Print screen

„Из руководства фабрике су ми пренели да не планирају ново отпуштање. Имају посла до краја године и уговарају нове послове. Не одлазе из Алексинца, нити су толико угрожени“, рекао је Радичевић.

Он је додао да „Грамер“, који производи пресвлаке за ауто седишта, тренутно има 1.430 радника, али нема довољно посла за све због смањених наруџбина, тако да је њих 90 отпуштено.

„Није то први пут да ‘Грамер’ отпушта раднике. Од 2008. године, колико су у Алексинцу, у више наврата су повећавали и смањивали број запослених у зависности од уговора који су потписивали и потражње“, изјавио је Алексић.

Он је рекао и да је „Грамер“ радницама које су технолошки вишак понудио одређени „програм“ и њих 37 се добровољно пријавило за тај програм и да оду из фабрике.

„Раднице које су остале без посла имају право на новчану накнаду које обезбеђује Национална служба за запошљавање. Разговарали смо са запосленима у нишкој филијали НСЗ да им омогући да то што пре све заједно регулишу“, рекао је Радичевић.

Према његовим речима, добра је ствар то што фабрика „Магна“ у Алексинцу, која има сличан производни програм као „Грамер“, треба ускоро да почне са радом и ових дана запошљава нове раднике.

„Та фабрика би званично требало да буде пуштена у рад током септембра, а у пробној производњи већ сада имају 700 радника. Њима ће значити да упосле раднике који већ знају да раде тај посао“, изјавио је Радичевић.

Извор


# председник општине Далибор Радичевић Грамер Телевизија Н1
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима