Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Из Општине тврде да игралиште званично није ни отворено

rss

10.02.2021.

После писања Алексинац нет о безбедности новог игралишта које се налази на почетку градског парка Брђанка, ова тема је постала занимљива и другим медијима.

Фото: архива

Портал Јужне вести је у одговорима надлежних из Општине дошао до информација да игралиште званично није ни отворено.

У наредних неколико дана биће завршена и изградња дечјег игралишта у Градском парку Брђанка. Радове у износу од 2.400.000 динара финансира Општина Алексинац - навели су из Општине.

А председник Општине Алексинац Далибор Радичевић објашњава и зашто - јер је још крајем децембра извођач утврдио недостатке на игралишту и још их није отклонио.

У складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта, први преглед мора бити обављен од стране именованог тела за редовне и ванредне прегледе дечјих игралишта, што је по закљученом Уговору о јавној набавци обавеза извођача. Извођач је први преглед извршио крајем децембра месеца 2020. године, када су утврђени недостаци и Извођач предузима све потребне радње ради отклањања истих. Извођач радова је игралиште оградио траком до отклањања свих недостатака - наводи Радичевић.

Игралиште које је плаћено 20000 евра и поред недостатака је остављено на коришћење и нико није, док се нису десиле незгоде, упозорио јавност да игралиште заправо није безбедно. Сада је игралиште, како сазнајемо, ограђено траком која треба да упозори да није за употребу.

Примопредаја игралишта извршиће се након добијања сертификата о првом прегледу од стране надлежне институције, који је Извођач у обавези да достави надлежним органима Општинске управе, приликом примопредаје дечјег игралишта - појашњава председник општине.

Непознато је када ће се то десити, а није јасно ни како је игралиште до сада коришћено ако није било безбедно и зашто на то родитељи нису били упозорени.


# председник општине Далибор Радичевић деца Брђанка Алексинац.Нет игралиште
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима