Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Iz Opštine tvrde da igralište zvanično nije ni otvoreno

rss

10.02.2021.

Posle pisanja Aleksinac net o bezbednosti novog igrališta koje se nalazi na početku gradskog parka Brđanka, ova tema je postala zanimljiva i drugim medijima.

Foto: arhiva

Portal Južne vesti je u odgovorima nadležnih iz Opštine došao do informacija da igralište zvanično nije ni otvoreno.

U narednih nekoliko dana biće završena i izgradnja dečjeg igrališta u Gradskom parku Brđanka. Radove u iznosu od 2.400.000 dinara finansira Opština Aleksinac - naveli su iz Opštine.

A predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević objašnjava i zašto - jer je još krajem decembra izvođač utvrdio nedostatke na igralištu i još ih nije otklonio.

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, prvi pregled mora biti obavljen od strane imenovanog tela za redovne i vanredne preglede dečjih igrališta, što je po zaključenom Ugovoru o javnoj nabavci obaveza izvođača. Izvođač je prvi pregled izvršio krajem decembra meseca 2020. godine, kada su utvrđeni nedostaci i Izvođač preduzima sve potrebne radnje radi otklanjanja istih. Izvođač radova je igralište ogradio trakom do otklanjanja svih nedostataka - navodi Radičević.

Igralište koje je plaćeno 20000 evra i pored nedostataka je ostavljeno na korišćenje i niko nije, dok se nisu desile nezgode, upozorio javnost da igralište zapravo nije bezbedno. Sada je igralište, kako saznajemo, ograđeno trakom koja treba da upozori da nije za upotrebu.

Primopredaja igrališta izvršiće se nakon dobijanja sertifikata o prvom pregledu od strane nadležne institucije, koji je Izvođač u obavezi da dostavi nadležnim organima Opštinske uprave, prilikom primopredaje dečjeg igrališta - pojašnjava predsednik opštine.

Nepoznato je kada će se to desiti, a nije jasno ni kako je igralište do sada korišćeno ako nije bilo bezbedno i zašto na to roditelji nisu bili upozoreni.


# predsednik opštine Dalibor Radičević deca Brđanka Aleksinac.Net igralište
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima