Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Док волонтери чисте ђубре по граду неки за то примају плату

rss

17.04.2021. Алексинац.нет

Ових дана група волонтера од једне девојке и неколико момака самоиницијативно је почела да скупља ђубре на неколико локација у Алексинцу. На ову њихову иницијативу имамо само речи хвале и неизмерно поштовање. Њихов рад је приметила и градска управа па их је председник општине господин Далибор Радичевић угостио и чак наградио скромним поклонима.

Док волонтери чисте ђубре по граду неки за то примају плату

Оно што се намеће као питање председнику и надлежнима у општини зашто градско комунално предузеће није почистило ове локације него је град морао да зависи од младих еколошки освећених људи. Чини нам се да су запослени у ЈКП плаћени да раде овај посао јер ово ђубре није ван него у самом Алексинцу. Али, довољан је један поглед на препуне контејнере да нам одмах буде јасно о чему се ради.

После једне од акција волонтера - фото Општина Алексинац

Хоћемо ли да очекујемо да ће волонтери, када већ скупљају ђубре и покосити прераслу траву на делу кеја који не припада градском зеленилу већ га (не)уређују Србија воде. Да не спомињемо запуштена, такозвана градска излетишта који више личе на депоније него на места за одмор и дружење. Да ли да се надамо да ће волонтери средити рупе по тротоарима и асфалтирати улице да људи после сваке кише не гњацају у блату...

Важно је да Алексинац има ново шеталиште, а за све остале проблеме овог града наћи ће се већ неки волонтери да то ураде за џабе па их можда председник општине награди неким поклончићем или ће их похвалом за дан општине.


# председник општине општина Далибор Радичевић Брђанка кеј ђубре ЈКП Комуналне услуге
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима