Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Основац у "Мајнкрафту" уредио центар Алексинца, па освојио ИТ награду

rss

27.10.2017. Блиц

Ђаци ОШ "Вук Караџић" из малог Житковца узели су за само неколико месеци две важне ИТ награде, иако живе у месту мањем од 3.000 становника.

Лазар Пешић

Овога пута, награду на међународном такмичењу КРЕФ (Креативни едукативни филмови) освојили су ученици Лазар Пешић, Анђела Миленковић и Јован Милановић, под менторством професора Милана Динића. Претходно су, пре неколико месеци, ученице ове школе Аница Станковић и Теа Миловановић освојиле прво и друго место на информатичкој олимпијади основаца.

Лазар, Анђела и Јован освојили су прву награду на задату тему "Урбанистичко решење у вашем крају", урађену у маниру рачунарске игре "Мајнкрафт" тако што су замислили да се на крововима зграда у близини пешачке зоне у Алексинцу поставе баште.

Професор информатике и рачунарства Милан Динић каже да је ученик Лазар Пешић велики потенцијал када је дизајн у питању и да је он изнео цео пројекат, а Анђела и Јован су му помагали.

Милан Динић

- Лазар је већ освајао прво место на сличном општинском конкурсу на тему "Културно-историјски споменици у Мајнкрафту", па сам знао да има велике шансе да освоји једно од прва три места на КРЕФ-у. Због пропозиција морали смо да укључимо још два ученика - каже Динић.

Лазар, ученик осмог разреда, каже да је свој таленат открио играјући игрице.

- И ја, као и моји вршњаци, обожавам да играм видео-игрице, а "Мајнкрафт" нам омогућава да уређујемо објекте, градимо. Тако сам и успео да направим идејно решење. Било је забавно и поносан сам на награду - каже Лазар и додаје да жели да остане у ИТ водама.

Блиц


# Житковац Вук Караџић ОШ Милан Динић школе информатика Теа Миловановић идејно решење Аница Станковић Лазар Пешић Анђела Миленковић Јован Милановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима