Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Humanitarna uskršnja aukcija

rss

06.04.2015. kreativnopero.com

U tradicionalnoj humanitarnoj akciji, u organizaciji Humanitarnog pera, prikupljena su značajna sredstva za podršku Domu za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić.

Humanitarna uskršnja aukcija

U petak, 3. aprila, 2015 godine, u Vili Jelena održana je tradicionalna humanitarna Uskršnja akcija obrazovno-vaspitnog sistema Kreativno pero. Za Dom za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, prikupljeno je više od 2.500 evra.

Kroz aukciju jaja koja su školska deca oslikala, tihu aukciju uskršnjih torti i slatkiša koje su poslastičarnice širom Srbije donirale i lutriju sa velikim fondom nagrada, prikupljena su sredstva za pomoć ovoj maloj domskoj zajednici u Aleksincu, gde je smesteno jedanaestoro dece sa veoma teškim i težim smetnjama u razvoju.

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero i Asocijacija roditelja okupili su preko 200 roditelja, prijatelja škole i predstavnika državnih institucija. Deca škole su bila u potpunosti uključena u akciju – dekorišući jaja, prodajući kupone za lutriju, učešćem u aukciji. Njihov entuzijazam da pomognu se odrazio u atmosferi kao i fondu koji je prikupljen. Direktorka škole, Gordana Kedžić, naglasila je “da Kreativno Pero ima dugu tradiciju humanitarnih akcija, sa četiri velike akcije godišnje. ” Upravnica Doma za nezbrinutu decu u Aleksincu „Hristina Markišić“, Jasna Nikolić, zahvalila se školi Kreativno pero za “sjajnu akciju i veliku podršku. ” Deca iz aleksinačkog doma su takođe bila gosti aukcije.

Komentara: 0


# Hristina Markišić donacija Beograd škole Dom za nezbrinutu decu humanitarna pomoć Jasna Nikolić Kreativno pero
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima