Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дарко Стевановић из Алексинца најбољи у беседништву

rss

21.11.2014.

Ученик четвртог разреда алексиначке Гимназије Дарко Стевановић победник је овогодишњег беседништва које се одржало у познатој нишкој гимназији Стеван Сремац, а поводом 100 година од пошетка Првог светског рата и 70 година од ослобођења Србије у Другом светском рату

Дарко Стевановић из Алексинца најбољи у беседништву

Тема овогодишњег конкурса била је "Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту", реч је о цитату Бертлада Брехта. Тема је дата широко, како би ученици могли да испоље своју индивидуалност и слободу, знање и кративност у осветљавању сложеног односа између личних и друштвених моралних вредности.

Председник комисије био је један од најеминентнијих беседника данас у Србији, професор Војислав Јелачић, са одељења за класичне науке на Филозофском факултету у Београду, који је лично уручио ово признање младом Алексинчанину, Дарку Стевановићу.

Дарко Стевановић, иначе син познатог новинара Душана Стевановића, који је једини добио највеће новинарско признање јужније од Београда, одличан је ученик, са свим петицама, а ово је само једно у низу прегршт признања.

Организатор ове регионалне манифесатације била је градска општина Медијана и Прва нишка гимназија Стеван Сремац из Ниша.


# општина Дарко Стевановић Душан Стевановић Алексиначка гимназија беседништво Стеван Сремац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима