Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Darko Stevanović iz Aleksinca najbolji u besedništvu

rss

21.11.2014.

Učenik četvrtog razreda aleksinačke Gimnazije Darko Stevanović pobednik je ovogodišnjeg besedništva koje se održalo u poznatoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac, a povodom 100 godina od pošetka Prvog svetskog rata i 70 godina od oslobođenja Srbije u Drugom svetskom ratu

Darko Stevanović iz Aleksinca najbolji u besedništvu

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je "Umesto da budete samo dobri, potrudite se da stvorite stanje koje omogućava dobrotu", reč je o citatu Bertlada Brehta. Tema je data široko, kako bi učenici mogli da ispolje svoju individualnost i slobodu, znanje i krativnost u osvetljavanju složenog odnosa između ličnih i društvenih moralnih vrednosti.

Predsednik komisije bio je jedan od najeminentnijih besednika danas u Srbiji, profesor Vojislav Jelačić, sa odeljenja za klasične nauke na Filozofskom fakultetu u Beogradu, koji je lično uručio ovo priznanje mladom Aleksinčaninu, Darku Stevanoviću.

Darko Stevanović, inače sin poznatog novinara Dušana Stevanovića, koji je jedini dobio najveće novinarsko priznanje južnije od Beograda, odličan je učenik, sa svim peticama, a ovo je samo jedno u nizu pregršt priznanja.

Organizator ove regionalne manifesatacije bila je gradska opština Medijana i Prva niška gimnazija Stevan Sremac iz Niša.

Komentara: 0


# opština Darko Stevanović Dušan Stevanović Aleksinačka gimnazija besedništvo Stevan Sremac
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}