Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одстрељени вук и дивља свиња

rss

25.12.2016. Алексинац.биз

Ловачко друштво Делиград из Алексинца одстрелило је дивљу свињу и вука у атару ражањске Општине, тачније код места званог Тунел, између села Смиловац и Скорица.

Фото: Душан Стевановић

Дивљи вепар био је тежек око 140 кг, а одстрелио га је Иван Митровић, иначе, заменик јавног тужиоца у Алексинцу. Вука тешког, чак, 72 килограма одстрелио је Младен Радојковић из Алексинца, радник немачке фирме Грамер. За одстрел вука, Радојковић ће добити награду од 12.000 динара, у виду ловачке дозволе, од Ловачког друштва Делиград.

Тог дана подигнута су 2 крда дивљих свиња и 4 вука, а у лову је учествовало 12 ловаца и 5 керова расе Посавица. Вођа групе Небојша Јовић, иначе, познати угоститељ ресторана Дајин траг, тешко је ранио једног вука, али ни после 2 километра гоњења, ловци нису успели да га пронађу.

Иначе, планина Буковик која се налази се на тромеђи општина Алексинац, Ражањ и Соко бања, пуна је дивљачи. Највише има дивљих свиња, вукова и срна.

Фото: Душан Стевановић

Желим да похвалим Шумску секцију из Ражња и њихову стручну службу на чијем челу је Добрица Дренић, који нас је водио кроз лов ражањским врлетима – рекао нам је вођа групе Небојша Јовић

Ловна сезона за вука и дивљу свињу траје до 31. јануара. Ловачко друштво Делиград из Алексинца организоваће још оваквих акција до краја сезоне.

Текст и фото Душан Стевановић


# општина Душан Стевановић Делиград Ражањ лов Буковик Делиград ЛУ вук дивља свиња дивљач Скорица Смиловац Иван Митровић Младен Радојковић Небојша Јовић Добрица Дренић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима