Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Болна 4 месеца удовца и деце након смрти породиље Данијеле

rss

06.12.2019. Телеграф.рс

Породиља Данијела Крстић (31) преминула је у Општој болници у Алексинцу неколико сати након порођаја у августу 2019. године. Њен супруг, Звонко остао је сам са кћеркицом (5) и сином, ког Данијела није дочекала да види. Он тврди да је до трагичног исхода дошло грешком доктора.

Болна 4 месеца удовца и деце након смрти породиље Данијеле

Како је за "Телеграф.рс" испричао, док одгаја двоје деце као удовац, чека извештаје комисија којима је цео случај своје покојне жене послао на проверу.

- Стигао је обдукциони налаз у октобру, у њему пише да је смрт наступила због тровања плодовом водом. Међутим, поставља се питање зашто није одрађен царски рез ако је могло, моја Данијела је била 10 дана у болници пре порођаја. Послат је обдукциони налаз трима комисијама у Београд, како би се утврдио степен одговорности лекара, али то стоји тако у месту већ три месеца - очајно каже Звонко за наш портал.

Наш саговорник објашњава да је једна од три институције којима се обратио при Министарству здравља, а друге две су независне. Навео је и то да је након смрти његове супруге, наводно, наредних месец дана инспекција Министарства здравља била у алексиначкој болници.

Како каже, сада чека извештај из Министарства, да би надлежно тужилаштво могло да покрене поступак, а он да подигне приватну тужбу.

- Знам да је одрађен царски рез, било би све у реду и она би била жива. Синчић сада има проблеме са синусима, јер је био пун плодове воде. Од рођења не може лепо да дише. Кћерка плаче по цео дан, тражи је, ноћу се буди, не спава. Верујте, страшно је. А ја више не знам шта да радим. Чекам, а дани само пролазе - очајно нам прича Звонко.

Беба расте, али девојчица не може да прихвати да Данијеле нема
Звонко нам прича да је син добро, расте и развија се, али га највише мучи дисање и проблеми које има са носем, управо због околности у којима се родио. Међутим, верује да ће се то времено решити, али далеко већи проблем је стање у ком се налази његова и Данијелина ћерка: потпуно је утучена.

Тражи мајку по цео дан, и плаче, а како би покушао да јој приближи шта се дешава и сачува успомену на мајку, несрећни удовац је води на Данијелин гроб свакога дана.

- Девојчици сам рекао истину, одвео је на гробље и покушао да јој објасним да мама ту спава са анђелима. Када одемо, поседимо мало, запалимо свећу и одемо, али она се не мири са тим. Тешко то прихвата. Плаче и када види њену слику у телефону, па је дуго љуби. Онда ме пита: "Где је мама? Зар није код доктора у болници?". Одговорим јој да није. Она настави: "Како када смо је тако оставили? Како је дошао Лука кући, а маме нема?" И тада бризне у плач. Болне су то сцене, само мало теши то што иде у вртић, па има дневне занимације - рекао је за "Телеграф.рс" Звонко.

Само ја знам како ми је

Отац који је остао сам са два мала детета, принуђен је да са њима буде по цео дан. Осим што их чува, Звонко је морао да преузме улогу оба родитеља на себе. Због тих обавеза, он не може још нигде да ради, те је незапослен.

На наше питање, како преживљавају, он одговара "некако".

- Не знам одакле ми снага. Преокупиран сам њима двома, ето, они су ми снага. Добијам ту неку економску помоћ од државе, а за остало се сналазим како умем. Једноставно за њих двоје морам да имам - закључио је своју болну причу за "Телеграф.рс" Звонко Крстић.

Алексиначка болница: Умрла је природном смрћу

Из Опште Болнице у Алексинцу, добили смо мејл у ком су написали да је Данијела, супротно ономе из обдукционог налаза, преминула природном смрћу.

- Породиља Данијела Крстић је преминула 9. августа 2019. године у Општој болници Алексинац природном смрћу како је утврдила комисија за проверу квалитета стручног рада, што је потврђено обдукцијским налазом Завода за судску медицину Ниш - наводи се у њиховом мејлу упућеном редакцији "Телеграфа".

Извор

Коментара: 0


# Алексинац породилиште Данијела Крстић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима