Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Потресна прича породиље која је изгубила бебу у алексиначкој болници

rss

25.08.2019. Телеграф

- Ужасно ми је тешко да причам о томе. Сваким даном се борим са својим болом. Ово је први пут за 5 месеци да пишем, причам, говорим о ономе што се тог дана догодило. Сваког дана читам у новинама шта се догодило овог месеца у породилишту у Алексинцу и морам да испричам шта се мени десило.

Фото: Телеграф.рс

Овим речима Милена Радојковић из Сокобање започиње своју болну причу о томе како је, након порођаја у Општој болници у Алексинцу, изгубила свог дечака.

За портал Телеграф.рс каже да тог дана није имала никакве болове. Није јој ни водењак пукао.

- Доктор ме је превремено породио, на силу, уз изговор да сам отворена. Неколико дана пре тога ми је рекао да ће ме раније породити, јер иде на одмор, па да ме не би други доктор порађао. Нагласио ми је да ће ме скупо коштати то што ће ме порађати - почиње Милена и додаје: "Рекла сам му да није битно колико ће коштати, само да са мојим дететом буде све у реду и да ћемо га наградити".

У том тренутку, Милена још није ушла у девети месец. Фалило јој је још неколико дана.

- Тог јутра када је требало да се породим, дошао је други доктор и рекао ми да неће да ме породе, јер могу још да издржим. Дао ми је утрогестан. Затим је дошао у визиту доктор који је требало да ме породи. Он ми је рекао да ће ме породити у току дана - са тешким болом се присећа.

Наводи и да су се сви чудили јер ће је доктор ипак породити, иако нема болове и још није ушла у девети месец.

- Бабица ме је неколико пута питала зашто ме доктор порађа, иако немам ниједан симптом. Рекла је: "Перем руке од тога, нећу да имам ништа с тим". Сви су се чудили, шапутали и погуркивали се око мене. Долазиле су и бабице, сестре, девојке које су биле са мном у соби, ником није било јасно зашто мене порађа, а девојку која је лежала поред мене и која је умирала од болова није хтео ни да погледа. Њу је тек ујутру породио други доктор - објашњава наша саговорница.

Прича да се агонија продужавала, те да су јој три пута за порођајним столом стављали катетер, па скидали и слали на царски рез.

- Дали су ми 7 брускопана да би ми се мишићи опустили, да ли је то нормално? Нисам доктор, али сам прилично сигурна да то није нормално. Моја беба није била мала. Када сам се коначно породила, преко ноћи су мог дечака одвели у Ниш. Нико ми ништа није причао, нисам знала шта се дешава. Само су ми рекли како је све у реду и да ће све бити у реду. Целу ноћ нисам спавала, само сам плакала. Знала сам да нешто није у реду. Осећала сам то. Све жене које су биле око мене, све су биле са својом децом у наручју, само ја нисам знала шта се са мојим дететом дешава. Креветић поред мене је био празан - са неописивом тугом прича Милена.

 

УМЕСТО ИГРАЧАКА, КУПУЈЕМ МУ САНДУК

- Када је отац мог детета звао доктора да пита ста се дешава, није му се јавио. Онда се обратио мени, викао јер га је он звао, када он нема више ништа са тим, рекао је да је он своје завршио - присећа се Милена.

На свој захтев је изашла из болнице и отишла код свог детета које је било у Нишу.

- Гледала сам дете како ми се бори за живот, гледала сам како умире. Отац мог детета је пријавио Здравственој инспекцији у Нишу. Од тада је прошло пет месеци, а ми немамо ни један податак да је надлежна инспекција била у тој установи. Моје дете туђом кривицом није уз мене. Преминуло је јер је превремено рођено. Уместо да му купујем играчкице, ја свом детету бирам споменик - закључује и даље видно узнемирена Милена која нема снаге више да говори.

 

ОДГОВОР БОЛНИЦЕ НА ЧЕКАЊУ

- Када будемо имали више података о овом случају послаћемо Вам одговор - рекли су за Телеграф.рс из алексиначке болнице.

Подсетимо, пре десет дана породиља Данијела Крстић (31) преминула је у Општој болници у Алексинцу неколико сати након порођаја, а породица преминуле тврди да је до трагичног исхода дошло грешком доктора.

- Драги пријатељи, јуче нас је напустила моја љубав Данијела. Грешком лекара угашен је један млади живот. Родила је здравог и прелепог дечака Луку, али је свој живот изгубила. Иза ње су остала два детета. Заувек ћеш остати у мом срцу, љубави моја. Животе мој твој - написао је Звонко Крстић са профила своје супруге Данијеле.

Такође, 17. августа је у истој здравственој установи преминула девојчица која је имала скоро четири килограма и рођена је царским резом. Мајка девојчице била је прворотка, а према речима њеног девера, беба би била жива да су лекари били пола сата бржи.

Извор: Телеграф.рс


# Алексинац породилиште Општа болница Данијела Крстић Милена Радојковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима