Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Без обећане накнаде за стрелце са противградних станица

rss

09.02.2015. Радио Алексинац

Четрдесетак стрелаца, који у току сезоне раде на противградним станицама на територији општине Алексинац, још увек нису добили надокнаду за прошлу годину коју обезбеђује локална самоуправа.

Без обећане накнаде за стрелце са противградних станица

Ради се о суми од 1000,00 динара по особи на месечном нивоу, коју је општинско руководство обећало уз загарантованих 4000,00 динара из републичког буџета.

Поједини стрелци тврде да им је речено да новца у локалном буџету има, али да не постоји законска основа по којој би им он био исплаћен, јер са општином Алексинац нису потписали никакав уговор. Драшко Марковић из Мозгова, који ове послове обавља пуних 26 година, истиче да им исплату обећаног новца из сличних разлога не може гарантовати ни суд.

Саговорник Радио Алексинца додаје да ће лош третман који стрелци имају, а који он за све време свог службовања не памти, без обзира на тежину посла коју обављају и константна дежурства током сезоне, утицати на њихово ангажовање овог пролећа. С друге стране, Радио Алексинац је незванично сазнао да ипак постоји документ, Закључак Општинског већа општине Алексинац, од 30. априла 2014. године, који је у вези са надокнадом за стрелце.

 


# Радио Алексинац противградна одбрана стрелци Драшко Марковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима