Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bez obećane naknade za strelce sa protivgradnih stanica

rss

09.02.2015. Radio Aleksinac

Četrdesetak strelaca, koji u toku sezone rade na protivgradnim stanicama na teritoriji opštine Aleksinac, još uvek nisu dobili nadoknadu za prošlu godinu koju obezbeđuje lokalna samouprava.

Bez obećane naknade za strelce sa protivgradnih stanica

Radi se o sumi od 1000,00 dinara po osobi na mesečnom nivou, koju je opštinsko rukovodstvo obećalo uz zagarantovanih 4000,00 dinara iz republičkog budžeta.

Pojedini strelci tvrde da im je rečeno da novca u lokalnom budžetu ima, ali da ne postoji zakonska osnova po kojoj bi im on bio isplaćen, jer sa opštinom Aleksinac nisu potpisali nikakav ugovor. Draško Marković iz Mozgova, koji ove poslove obavlja punih 26 godina, ističe da im isplatu obećanog novca iz sličnih razloga ne može garantovati ni sud.

Sagovornik Radio Aleksinca dodaje da će loš tretman koji strelci imaju, a koji on za sve vreme svog službovanja ne pamti, bez obzira na težinu posla koju obavljaju i konstantna dežurstva tokom sezone, uticati na njihovo angažovanje ovog proleća. S druge strane, Radio Aleksinac je nezvanično saznao da ipak postoji dokument, Zaključak Opštinskog veća opštine Aleksinac, od 30. aprila 2014. godine, koji je u vezi sa nadoknadom za strelce.

 

Komentara: 0


# Radio Aleksinac protivgradna odbrana strelci Draško Marković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima