Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бесплатна ауто-седишта за родитеље у Алексинцу, конкурс у току

rss

07.11.2018.

Алексинчани који су у овој години добили прво дете, могу се 19. новембра јавити на позив који је објавила Општина и конкуришу да добију бесплатно ауто-седишта за децу. Како кажу у Општини Алексинац, биће подељено нешто више од 50 ауто-седишта, а предност ће имати родитељи близанаца, самохрани и незапослени.

Бесплатна ауто-седишта за родитеље у Алексинцу, конкурс у току

Према речима заменика председника Општине Алексинац Чедомира Ракића, од Агенција за безбедност саобраћаја су добили 20 ауто-седишта, док ће од 35 до 45 седишта бити купљено путем јавне набавке која је у току.

Право да се пријаве имају родитељи који имају пребивалиште у Алексинцу, чије је прво дете рођено од 1. јануара 2018. године, а поседују аутомобил.

Предност у добијању седишта имаће родитељи близанаца, самохрани и незапослени. У случају да је број благовремених и уредних пријава већи од броја расположивих ауто-седишта, предност ће имати по првенству датума рођења детета - наводи се у јавном позиву.

Предлог о томе ко треба да добије ауто-седишта начиниће посебна комисија, а коначну одлуку доноси Општинско веће.

За конкурс је потребно да родитељи, уз пријаву, приложе доказ о пребивалишту, извод из матичне књиге рођених детета и доказ да поседују возило. Незапослени родитељи треба да приложе и потврду НСЗ-а, а самохрани уверење Центра за социјални рад.

Образац пријаве се може преузети на писарници општине Алексинац и на званичном сајту.

Извор: Јужне Вести


# Алексинац саобраћај деца општинско веће аутомобил родитељи Јужне вести
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима