Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Средства за самозапошљавање по критеријумима НЗС, не по страначкој припадности

rss

25.07.2014. Радио Алексинац

У Скупштини општине Алексинац данас су свечано уручени уговори о самозапошљавању за 16 првопласираних кандидата, од 34 пријаве пристигле на конкурс.

Средства за самозапошљавање по критеријумима НЗС, не по страначкој припадности

Како је истакао директор филијале Националне службе за запошљавање у Нишу Бобан Матић, приликом доделе средстава испоштовани су сви критеријуми које је прописала ова служба, као и постојећа законска решења.

- Читав поступак је прописан законом и ми смо потписали споразум са Општином Алексинац, где је општина издвојила та средства. Пријем пријава и рангирање је урађено према критеријумима Националне службе за запошљавање. Ја могу да похвалим веома коректну сарадњу коју смо имали са Општином Алексинац.

У име локалне самоуправе, која је за 16 будућих привредника обезбедила по 120.000 динара, уговоре је поделио председник општине Алексинац Ненад Станковић. Он је објаснио да су пресудну улогу у додели субвенција имале економска исплативост и одрживост пројеката будућих привредника, а не политика или страначка припадност кандидата.

-  То је институционални начин понашања који би требало да буде присутан у свим делатностима. Предложио сам да оне који су добили уговоре и средства питате да ли су имали потребу да долазе код председника да би добили та средства. Нико од њих, мада неке познајем, није са мном разговарао на ту тему, нити је људима падало на памет да долазе. Национална служба за запошљавање у складу са законом и у складу са критеријумима које прописује,  а сразмерно количини пара коју смо могли да издвојимо, направила је ранг листу. Ми смо ту ранг листу само испоштовали.

Станковић је пројекат помоћи при самозапошљавању оценио као пример добре праксе у слабо развијеним општинама и најавио сличне мере и у наредној години.

Коментара: 0


# председник општине општина Ненад Станковић НСЗ (тржиште рада) Бобан Матић самозапошљавање
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима