Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Министар Вулин у Алексинцу: Додељене субвенције за самозапошљавање

rss

24.12.2015. Општина Алексинац

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, председник општине Алексинац, Ненад Станковић, и директор Националне службе за запошљавање Републике Србије, Зоран Мартиновић, данас су у згради општине Алексинац свечано доделили уговоре одобрених субвенција за самозапошљавање.

Министар Вулин у Алексинцу: Додељене субвенције за самозапошљавање

Захваљујући заједничком раду и заједничким средствима Националне службе за запошљавање и општине Алексинац, ове године 43 незапослена лица са територије општине Алексинац добиће средства у износу од 160.000 динара за започињање сопственог бизниса.

Том приликом, министар Вулин је истакао да у временима када већина људи жели да се запосли у јавном сектору треба на сваки начин подржати оне који имају довољно жеље, знања и храбрости да постану приватни предузетници:

„Ценим вашу вредноћу и храброст, јер сте одлучили да преузмете своју судбину у своје руке! Захваљујући заједничким средствима Националне службе за запошљавање и локалних самоуправа, ове године додељено је укупно 3712 субвенција за самозапошљавање. Општина Алексинац представља пример општине у којој је систем социјалне заштите веома добро развијен и у којој локална самоуправа активно подржава Центар за социјални рад, због чега сам ја често овде. Уосталом, то је један од разлога због кога је Влада Јапана одлучила да донира 80.000 евра за пројекат побољшање услова смештаја у Дому у Кулини“, истакао је Вулин.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић рекао је да, почев од децембра 2012. године, који представља својеврсну црну тачку у историји Алексинца када је број незапослених у питању, и када је на евиденцији НСЗ-а било 8450 незапослених лица, почиње постепено побољшање привредног амбијента у Општини:

„Захваљујући отварању нових радних места у Грамеру и Атеник Комерцу, данас по званичним статистикама број незапослених лица износи 7210. У наредним месецима очекујемо наставак овог позитивног тренда кроз отварање 240 нових радних места у Грамеру, и кроз покретање рада некадашње ПИК-ове хладњаче, тако да релативно брзо можемо очекивати да број незапослених досегне цифру од 6900 лица“, додао је Станковић.

Драган Мартиновић истакао је да је свестан да сума од 160.000 динара није довољна за започињање неког озбиљног бизниса од нуле, али да је идеја овог програма помоћи првенствено онима који су са припремама за покретање сопственог бизниса већ започели и за које је процењено да имају највеће шансе да тај посао одрже током дужег периода.

Коментара: 10


# председник општине општина Центар за социјални рад Александар Вулин Ненад Станковић субвенције НСЗ (тржиште рада) Драган Мартиновић Зоран Мартиновић
@VulinAleksandar @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+19) (-1)

  Udar 25.12.2015.
  istog dana u emisiji ovo je srbija na rts-u izjavljeno je da je nezaposlenost u Aleksincu smanjena za 15%!pa koga lažete bre više i dokle?kitite se tudjim perjem samo znate za taj Gramer a koga ste vi doveli u zadnje 3 god vaše vlasti?pokrijte se i ćutite.

 • (+23) (-1)

  Swaner 25.12.2015.
  Smanjuju nezapolsenost tako sto kada zakasnis sa prijavom na zavod brisu te sa liste nezaposlenih.

 • (+9) (-1)

  Miki 25.12.2015.
  Sistem sns za smanjenje nezaposlenosti je samo zamajavanje priglupih masa.pa kako se smanjuje nezaposlenost ako se radnici duplo vise otpustaju?to ni Ajnstajn ne bi resio ali sns i nsz to lako resavaju.

 • (+13) (-0)

  Antiheroj 26.12.2015.
  ...A partijsko zapošljavanje u javnom sektoru? Koliko je sns svojih zaposlio po opštinskim preduzećima? Sve što vredi i što je pismeno eno ga na birou. Mladi ljudi sa fakultetom, a sudbinu nam kroje moralni monstrumi. Izmišljaju radna mesta, a fakultetsku diplomu kupuje ko hoće i ko ima para. Kriterijumi za samozapošljavanje nisu stranački? Da, da...

 • (+4) (-3)

  Antiheroju.... 26.12.2015.
  nije SNS samo u pitanju pa da jedino njih spoinjes. Sve stranke kako koja dodje na vlast zaposljava nanovo svoje kadrove.

 • (+12) (-2)

  gorax 26.12.2015.
  za sve godine vlasti sps-a i dss-a nije toliko zaposljeno u javnim ustanovama koliko za vreme radikala i sadašnjih istih naprednjaka.pa ko se pravi lud a ko pametan zna sve to jer je istina ali nažalost neko ima i kratko pamćenje.

 • (+1) (-3)

  .... 26.12.2015.
  Ове минусе човеку који је написао да су сви запошљавали су дали они политички запошљени.
  Ја не знам колико је ко запослио политички. Чињеница је да су сви то радили а то што наш народ гледа у стилу....
  Јесу и они тако али мање од ових...
  Ако је неко мање лош од неког не значи да је добар.
  Ако је неко запослио 20 а неко 40м политички док људи који заслужују да раде седе кући ја не видим која је разлика између њих.

 • (+3) (-1)

  Горан 26.12.2015.
  Ко би поздравио власт, која би отпустила сав нестручан партијски кадар? А да, запосли врхунске стручњаке у својим областима, за дупло веће плате. Нпр. докторе у болници, професоре у школама, менџере и инжињере у јавним предузећима ... Таква политичка опција у нашој општини ни 1000 гласова не би добила.

 • (+4) (-2)

  Dishi68 26.12.2015.
  инжењер

 • (+1) (-0)

  Antiheroj 27.12.2015.
  Tačno je da su sve stranke na vlasti zapošljavale svoje kadrove, ali neko lepo reče da su srs i sns zaposlili mnogo više nego ds i dss. Niko se u aleksinačkoj opštini pokazao ni uradio nešto dobro za građane, ali gorih i nesposobnijih od sns i njenih satelita nije bilo pa izvolte opet glasajte za njih pa posle kukajte kako ne valjaju. najgore što Aleksinac ima razbacuje se parama građana, kupuju se luksuzni automibili za budu end kompany, ulice raskopane...ma da oće da jašu samo vas što ste ih glasali...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима