Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Синдикалци Фрада добили отказ

rss

25.03.2014. Д. Остојић

Сви руководиоци двеју синдикалних организација фабрике Фрад из Алексинца су добили отказ уговора о раду.

Синдикалци Фрада добили отказ

Председници и чланови извршног одбора синдиката су у једном дану добили отказ јер су били организатори штрајка:

"Власник фирме Бранимир Забуновић нам је дао отказ, он тврди да смо тиме што смо организовали штрајк извршили озбиљно кривично дело, јер смо му умањили могући профит тиме што фабрика није радила. Рекао нам је да ће нас тужити за надокнаду штете." тврди један од отпуштених радника.

Радници Фрада тврде да су штрајк уредно пријавили, да су поштовали све договоре са власником и да су на крају добили отказе:

"Ја имам преко 25 година стажа у фирми, један сам од радника који је био први да се вратимо у производне хале након договора са инспекторком рада и власником, пре пар дана, када смо окончали протесте. У писменом документу, који смо потписали пред инспекторком рада, јасно пише да се власник обавезује да нико од синдикалиста неће сносити последице због организације штрајка. Бранимир Забуновић је ставио потпис на тај документ и ево чим је отишла инспекторка, он нам је дао отказе, свима који су организовали штрајк." тврди радник Фрада, видно узбуђен због проблема који их је снашао.

Менаџмент фирме се за сада није оглашавао званичним саопштењем, док су радници у саопштењу упозорили јавност да је њихов послодавац осуђиван јер је синдикалисте називао шушама и нерадницима, а једног од радника и физички напао у току преговарачког процеса. Такође, наводе да им послодавац исплаћује 6 динара за топли оброк и да им је у току преговора јавно поставио питање "А где пише да морам да вам дам плату?."


# синдикат штрајк Фрад Бранимир Забуновић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима