Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РПК Ниш наградила успешне привреднике и фирме

rss

22.12.2015. ЈугМедиа, Јужна Србија Инфо

У Регионалној привредној комори Ниш данас су уручене годишње награде привредницима и фирмама који су постигле запажене резултате у пословању и допринели развоју привреде на подручју Нишавског, Пиротског и Топличког округа.

РПК Ниш наградила успешне привреднике и фирме

У категорији појединаца награђени су генерални директор компаније „Грамер“ из Алексинца Пиерлуиђи Ђионе, директор и главни уредник телевизије „Белами“ Видосав Радомировић и директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић.

У категорији фирми, плакетом су награђене компаније „Тигар“ из Пирота, „Хисар“ из Прокупља, „Хардвер дигитал Сова“ из Ниша, „Поглед Телекомуникације“ из Ниша, „Ниш-експрес“, Конфекција „Ас“ из Пирота и ЈКП „Наисус“ из Ниша.

Председник Регионалне привредне коморе Ниш Драган Костић рекао је да ову годину завршавају са позитивним финансијским резултатом и већим бројем чланица у односу на прошлу годину.

Костић је казао да ће пословање РПК Ниш у 2016. години зависити првенствено од тога какав ће Закон о коморама бити усвојен. Он је додао да се РПК Ниш залаже да нишка привредна комора и коморе у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, задрже правни субјективитет и убудуће.

„На тај начин би заштитили имовину коју су 105 година уназад овде стварали привредници, а тиме би и коморама обезбедили учешће у пројектима које финансира Европска унија“, рекао је Костић.

Он је додао да ће у случају неусвајања амандмана нишке коморе и формирања јединственог коморског система у Србији, руководство РПК Ниш имати девет месеци да одлучи како ће комора наставити да ради.

„Једна опција је чланство у јединственој комори, а друга је формирање уговорне коморе са најмање 100 чланица“, рекао је Костић.

ЈугМедиа, Јужна Србија Инфо


# Грамер Јужна Србија Пјерлуиђи Гионе Регионална привредна комора Драган Костић
@Pier_Ghione @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима