Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Грамер добија три и по милиона евра да запосли још 450 људи у Алексинцу

rss

29.07.2017. Екапија, Југмедиа

Директор немачке компаније Грамер АГ за Србију Пјерлуиђи Гионе и министар привреде Горан Кнежевић потписали су данас уговор о издвајању подстицајних средстава за нову инвестицију те компаније.

Грамер добија три и по милиона евра да запосли још 450 људи у Алексинцу

Уговор је потписан у Регионалној привредној комори Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, а потписивњу је присуствовао Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Укупна вредност инцвестиције "Грамера" износи четири милиона евра.

Кнежевић је истакао да ће нова инвестиција омогућити упошљавање 450 нових радника тако да ће „Грамер“ достићи бројку од 1.700 запослених. Он је истакао да је Влада Србије направила добар амбијент за долазак инвеститора и уколико настави овим темпом Србија ће ускоро морати да тражи раднике са стране.

"У последњих пар година инвеститори су на подручју југа Србије уложили преко 600 милиона евра и запослили 25.000 људи", казао је Кнежевић.

Директор компаније "Грамер" Пјерлуђи Гионе истакао је да ће нова инвестиција обезбедити тој компанији сигуран посао до 2023. године.

"Поред нових радних места, нова инвестиција ће омогућити увођење нових технологија каквих до сада није било у Србији", изјавио је Гионе.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж подсетио је да компанија "Грамер" која се бави производњом навлака за аутомобилска седишта, четврти пут проширује своје погоне и производњу у Алексинцу.

Чадеж је позвао привреднике да преко коморе аплицирају за подстицајна средства које Влада Србије и Развојна агенција одобравају инвеститорима.

Он је рекао да су пред потписивањем уговори који ће обезбедити подстицаје за 53 компаније које ће инвестирати 1,3 милијарде евра и отворити 30.000 нових радних места.

Компанија Грамер АГ бави се производњом компоненти и система за унутрашњост аутомобила, као и седишта за специјална возила. Има 30 фабрика и представништава у више од 20 земаља света, у којима запошљава више од 12.000 људи.


# инвестиције Грамер аутомобил субвенције Пјерлуиђи Гионе Регионална привредна комора Горан Кнежевић Привредна комора Србије Марко Чадеж
@Pier_Ghione @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима