Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RPK Niš nagradila uspešne privrednike i firme

rss

22.12.2015. JugMedia, Južna Srbija Info

U Regionalnoj privrednoj komori Niš danas su uručene godišnje nagrade privrednicima i firmama koji su postigle zapažene rezultate u poslovanju i doprineli razvoju privrede na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.

RPK Niš nagradila uspešne privrednike i firme

U kategoriji pojedinaca nagrađeni su generalni direktor kompanije „Gramer“ iz Aleksinca Pierluiđi Đione, direktor i glavni urednik televizije „Belami“ Vidosav Radomirović i direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

U kategoriji firmi, plaketom su nagrađene kompanije „Tigar“ iz Pirota, „Hisar“ iz Prokuplja, „Hardver digital Sova“ iz Niša, „Pogled Telekomunikacije“ iz Niša, „Niš-ekspres“, Konfekcija „As“ iz Pirota i JKP „Naisus“ iz Niša.

Predsednik Regionalne privredne komore Niš Dragan Kostić rekao je da ovu godinu završavaju sa pozitivnim finansijskim rezultatom i većim brojem članica u odnosu na prošlu godinu.

Kostić je kazao da će poslovanje RPK Niš u 2016. godini zavisiti prvenstveno od toga kakav će Zakon o komorama biti usvojen. On je dodao da se RPK Niš zalaže da niška privredna komora i komore u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, zadrže pravni subjektivitet i ubuduće.

„Na taj način bi zaštitili imovinu koju su 105 godina unazad ovde stvarali privrednici, a time bi i komorama obezbedili učešće u projektima koje finansira Evropska unija“, rekao je Kostić.

On je dodao da će u slučaju neusvajanja amandmana niške komore i formiranja jedinstvenog komorskog sistema u Srbiji, rukovodstvo RPK Niš imati devet meseci da odluči kako će komora nastaviti da radi.

„Jedna opcija je članstvo u jedinstvenoj komori, a druga je formiranje ugovorne komore sa najmanje 100 članica“, rekao je Kostić.

JugMedia, Južna Srbija Info

Komentara: 4


# Gramer Južna Srbija Pjerluiđi Gione Regionalna privredna komora Dragan Kostić
@Pier_Ghione @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-12)

  mara 22.12.2015.
  nije nas narod naviko da radi, naucili su oni da za vreme radnog vremena odu do pijace da pokupuju sta im je potrebno, da sa svojom decom rade domaci zadatak preko telefona, da zakljucaju kancelarije dok piju kafu,da sa komsinicom ili prijateljicom popricaju sta ce koja da danas kuva, eh ljudi dragi toga nema vise to je nemacki sistem rada, verujte mi znam sta kazem

 • (+6) (-5)

  samo Vas posmatram 22.12.2015.
  maro maro

  prosto mi se cini da ti je zao sto nemoze vise lezerno ponasanje nego mora da se radi a da je problem sto taj rad nije adekvatno placen to je drugo ali kada si na radnom mestu onda ispunjavaj svoje radne obaveze . . .

 • (+6) (-12)

  Ivana 23.12.2015.
  svaka čast Grameru na uspehu.najbolja je firma u regionu,plate su na vreme a da se radi radi se zato pojedinci i ne mogu da se zaposle jer ne žele da rade i da slusaju naredjenja.nije to javna institucija pa da se hvataju zjala i prima plata nego koliko uradis toliko primiš.još jedanput sve pohvale za Gramer

 • (+7) (-2)

  30.07.2017.
  Ja bih voleo da radim u Grameru ali da mi bude plata 1500 evra.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima